Samsung the frame

Met deze gadgets wissel je kunstwerken in huis alsof het niets is

Voor de meeste ruimtes in huis geldt: een mooi kunstwerk aan de muur is de kers op de taart, het puntje op de i. Maar tegelijkertijd is er niets zo moeilijk als het kiezen van kunst. Je kunt natuurlijk gaan voor een poster van de IKEA. Dat zijn vaak leuke plaatjes en vanwege de lage prijs kun je gerust wat vaker wisselen. Wil je iets origineels, dan is het vaak wat prijziger, waardoor je weer minder de mogelijkheid hebt om regelmatig te wisselen. 

Een beetje een first world problem, maar gelukkig wel een met een oplossing vanuit de techwereld. De afgelopen jaren zijn er veel gadgets op de markt gekomen die jou helpen bij het inrichten van je huis. Ze bieden veel meer flexibiliteit dan traditionele opties zoals posters, schilderijen of fotoprints. Hier sommen we een paar interessante opties voor je op. 

Je televisie als digitaal kunstwerk

Een tv is in de meeste huishoudens al prominent aanwezig, maar in stand-by modus is dit vaak niet je mooiste item in huis. Daar is nu verandering in aan het komen. Verschillende fabrikanten hebben al een kunstmodus in hun nieuwste modellen ingebouwd. Via een online winkel of USB-stick zet je er gemakkelijk kunst of persoonlijke foto’s op. De bekendste is misschien wel The Frame van Samsung, de eerste fabrikant die een art mode in een tv stopte. Deze modus zorgt ervoor dat het echt lijkt alsof je naar kunst aan het kijken bent, bijvoorbeeld door de achtergrondverlichting te dimmen. Inmiddels zijn er ook andere merken die een kunstmodus in hun tv’s hebben gestopt, bijvoorbeeld de Gallery Mode van LG Electronics. 

MobileMobile

De pure player, een digitaal canvas

Wil je kunst op een plek anders dan de tv, bijvoorbeeld in de slaapkamer of bij de eettafel dan is het beter om uit te wijken naar specialistische producten. Een goed voorbeeld is de Meural van NETGEAR, die met een heel andere techniek werkt dan de tv’s van Samsung of LG. Het niet-reflecterende en matte scherm zorgt voor een echte kunstervaring. Speciale sensoren passen de verlichting aan op de omgeving. Via de app heb je toegang tot een uitgebreide collectie van kunstwerken die je gratis of tegen betaling kunt tonen in de lijst. Zo kun je kiezen uit de meest uiteenlopende kunstwerken, van een klassiek zelfportret van Van Gogh tot de kleurrijke werken van Keith Haring. 

Digitale fotolijstjes

Op zoek naar een goedkopere optie om je huis wat op te fleuren met persoonlijke foto’s? Ga dan voor een digitaal fotolijstje. Er zijn veel verschillende merken die deze aanbieden, in verschillende prijscategorieën. Meestal bieden ze leuke functies, zoals een diashow. In tegenstelling tot een tv met art modus of digitaal canvas zijn deze lijstjes niet verbonden met het internet en zul je content zelf moeten uploaden via USB. Je hebt geen toegang tot kunstwerken, maar deze lijstjes hebben als voordeel dat ze goedkoper zijn; je kunt er dus gerust meerdere aanschaffen en door het hele huis plaatsen voor een persoonlijkere touch. 

Welke moet ik kiezen?

Welke je moet kiezen hangt van je persoonlijke voorkeur én de hoogte van je budget af. Televisies met een kunstmodus zijn niet goedkoop. Zo is The Frame verkrijgbaar vanaf ruim €1.000,– en de LG tv’s met gallery mode starten bij zo’n €2.000,–. Maar vergeet niet dat je een 4K tv en kunstwerk in één koopt. De LG tv is bovendien een OLED tv, wat wordt gezien als de beste techniek voor tv, gaming en entertainment. Bij een tv ben je wel minder flexibel met de plaatsing van je kunst. Goedkoper en flexibeler is een digitaal canvas: een 21,5” digitaal canvas van NETGEAR begint bij € 650,–, dus lang niet zo duur als een Van Gogh 😉 Wel is dit alleen een digitaal canvas, en heb je niet de functionaliteiten van een tv. De goedkoopste optie is een digitaal fotolijstje, maar deze is niet zo groot en je kunt in de meeste gevallen alleen maar eigen foto’s uploaden – echt een kunstwerk aan de muur vervangen doet deze niet. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.