instagram story

Met deze apps maak je prachtige Instagram Stories

Instagram heeft al heel lang een functie waarmee gebruikers hun eigen foto’s en video’s kunnen plaatsen die maximaal 24 uur zichtbaar zijn. Deze Instagram stories worden gebruikt om mooie momenten te delen maar ook om je eigen bedrijf te promoten. Het is daarom belangrijk om op te vallen en zoveel mogelijk andere gebruikers en potentiële volgers te bereiken. Met deze apps maak je prachtige Instagram Stories.

Instagram zelf biedt al een relatieve selectie van effecten en filters om afbeeldingen en video’s te personaliseren en te verfraaien. Maar als je nog meer wilt opvallen en daar niet al te veel tijd aan wilt spenderen, zijn er verschillende video- en fotobewerkings-apps die je kunt gebruiken. TechGirl Milly zet de beste apps voor je Instagram Stories op een rij.

Unfold

De Unfold App staat bekend om heel veel templates. Als je graag elegante maar ook gepersonaliseerde foto’s en video’s uploadt, dan biedt deze app je veel sjablonen met een hoogwaardig en creatief eindresultaat voor je Stories. Er zijn genoeg gratis layouts en functionaliteiten om te kiezen, maar ook premium templates, bewerkingstools en meer opties met Unfold + (€21,49 per jaar) en Unfold Pro (€105 per jaar) . Deze app vereist geen login en is beschikbaar voor Android- en iOS-gebruikers.

In het kort:

  • Maak je prachtige content voor social media met meer dan 400+ templates om uit te kiezen
  • Bewerk je foto’s en video’s met leuke filters en effecten
  • Plan en bekijk een voorbeeld van je Instagram-feed
  • Maak een bio-site voor je nieuwe link in bio

InShot

Deze video en foto-editor biedt veel functies die speciaal zijn gemaakt voor het bewerken van posts en verhalen op sociale media. Met InShot kun je gedetailleerde bewerking van zowel video’s als afbeeldingen op zowel iOS als Android maken. Het maakt niet uit of je je video wilt bijsnijden, verdubbelen, vertragen of zelfs het formaat wijzigen, alles is in een handomdraai gedaan en hetzelfde geldt voor afbeeldingen. Verschillende filters, stickers en effecten zijn aanwezig, evenals muziek en geluiden voor een creatief en uniek resultaat. Zoals bijna elke app heeft ook InShot een premium versie (€3,99 per maand of €41,99 One-Time), maar voor zowel beginners als professionals is de gratis versie voldoende. Daarom biedt InShot eigenlijk alles wat je nodig hebt om mooie Instagram Stories te maken.

InShot App

Canva

Canva is een online ontwerp- en publicatietool die bijzonder geschikt is voor gebruikers die een design snel moeten doen, dus ook een Instagram story. Het biedt een groot aantal kant-en-klare templates. Het enige wat je hoeft te doen is door je gekozen afbeelding in te voegen en voila je hebt een verbluffend eindresultaat. Afhankelijk van je smaak, kun je een afbeelding, lettertype, pictogram, sticker enz. kiezen om te beginnen met bewerken. In tegenstelling tot Unfold biedt Canva meer opvallende en kleurrijke sjablonen, zowel voor Android als iOS. Canva biedt ook premium afbeeldingen en illustraties die kunnen worden gebruikt door je te abonneren op Images Pro, maar dit is optioneel. Als je het handiger vindt om jouw foto’s op je pc te bewerken, is dit geen probleem. Canva heeft ook een desktopversie.

Canva Desktop Versie

CutStory

Deze app is met name geschikt voor video’s die gebruikers in hun Instagram Stories willen publiceren. Er zijn ook verschillende layouts en stickers die kunnen worden gebruikt om je clip(s) te verfraaien. Deze app is beschikbaar voor iOS maar ook voor Android en desktop. Met CutStory Pro (€3,99 per maand) wordt het watermerk automatisch verwijderd, je kunt eigen logo en copyright toevoegen en je hebt onder andere toegang tot meer opties voor het aanpassen van sjablonen.

CutStory App

VSCO

Deze foto- en video-editor is vooral populair vanwege de vele bewerkingsinstellingen en fotobewerkingstools. VSCO is perfect voor alle amateurfotografen onder ons. Met alle tools om kleur, licht, perspectief en meer aan te passen, zullen je foto’s er snel professioneel uitzien. Hetzelfde geldt voor video’s. Je kunt montages maken van je eigen video’s en deze natuurlijk bewerken met filters en verschillende tools. Er is hier ook een premium versie (€7,99 per maand), maar je kunt goed overweg met de gratis versie. Beschikbaar voor zowel iOS als Android.

VSCO App

We zijn benieuwd of jij een extra apps gebruikt voor je Instagram Stories. Deel je ervaring met deze apps in de reacties!

MobileMobile

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.