Gamer Melania Mylioti: “Alle winst van toernooien is alleen een plus”

Onze potentiële TechGirl van de Maand Melania Mylioti is constant bezig met technologie. Niet om het te ontwikkelen of verbeteren, maar juist door het te gebruiken om haar carrière op te bouwen. Een bijzondere carrière, want Melania is pro-gamer.

Zoals we net al stelden, is Melania constant bezig met technologie. Ze zit er steeds middenin. “Voor het livestreamen en gamen gebruik ik verschillende gadgets en applicaties. Het meest belangrijke is mijn game-pc. Mijn laatste toevoeging aan mijn game-setup is de Elgato Streamdeck. Het is een handige gadget om shortcuts te maken die synchroniseren met de streaming applicatie OBS (Open Broadcaster Service) die ik gebruik. Denk aan het switchen van overlay (de ‘skin’ waardoor gebruikers de game en Melania zien, red.), geluiden en zelfs lichtbediening.”

Meer dan een dagtaak

Klinkt als een relaxed leven. Een beetje vanuit je eigen huis games spelen, dat is toch een droombestaan? Toch is het meer dan een dagtaak. “De wekker gaat rond 8:00, ik maak dan wat eten en ga sporten. Rond 10:00 ben ik terug en maak ik mij klaar om te livestreamen van 11:00 tot 17:00. Dan is het tijd voor avondeten en speel ik van 18:00 tot 23:00 met mijn team. Ik doe administratie en huiselijke klusjes op ochtenden wanneer ik niet sport. Ook heb ik 1 of 2 vrije dagen per week en dan doe ik iets met vrienden.”

Daarnaast moet Melania ook tijd maken om social media te gebruiken. Hoewel ze haar computer veel gebruikt, is dat namelijk niet per se voor dat doeleinde. “Social media is heel belangrijk als gamer/influencer. Soms realiseer ik het niet, maar ik ben letterlijk mijn eigen bedrijf, dus moet ik mijzelf zien als een ‘brand’ (red.: merk). Ik gebruik zelf Twitter en Instagram het meest. Af en toe moet ik mijzelf wel echt pushen om actiever te zijn op social media. Ik wil beter worden in het plannen van posts, dus ik moet kijken naar handige apps.”

Counter Strike

Social media kan dus beter, gamen is in ieder geval met de paplepel ingegoten. “Ik ben begonnen met gamen door mijn familie. Mijn ouders speelden vroeger Team Fortress Classic en mijn ooms Quake en Counter Strike. Mijn main game was wel Team Fortress Classic. Dat heb ik een aantal jaar voor de fun gedaan, maar toen Steam uitkwam (platform waar je games kan kopen en spelen) waren al mijn vrienden overgestapt naar Counter Strike en ik dus ook.”

De technologie ontwikkeling rondom gaming vind Melania interessant. “Vooral de ontwikkelingen rondom VR zijn heel interessant. VR-gaming is de laatste tijd erg aan het groeien en ik weet zeker dat dit erg zal uitbreiden. Ik volg ook de laatste ontwikkelingen van SpaceX, zoals de zelf-landende raketten maar ook andere innovatieve projecten waar Elon Musk mee bezig is.

Op welke mijlpaal is Melania zelf het meest trots? “De overstap naar het fulltime gamen is mijn grootste succes. Om van je hobby je werk te kunnen maken, is toch wel iets wat iedereen wil. Ik ben trots op de naam die ik heb gemaakt in de eSports-scene. Alle winst van toernooien, is alleen maar een plus.”

Analist

Hoewel Melania zich dagelijks toelegt op gaming, is ze veel meer een TechGirl dan je zou denken. “Ik ben op dit moment aan het uitbreiden. Ik ben bezig ervaring op te doen als analist in esports en ik zou me graag meer willen ontwikkelen in de richting van analist en wie weet in de toekomst ook shoutcaster. Ik ben als multimedia designer afgestudeerd en heb een aantal jaar gewerkt als webdeveloper, webdesigner, graphic designer en ui/ux. In de game-industrie is er veel keuze in verschillende richtingen. Misschien zal ik mijn eigen esports-organisatie runnen, sinds ik al meer dan 15 jaar ervaring heb.“

Dat is een goed streven van Melania, die toch af en toe als vrouw in gaming tegen vooroordelen aanloopt. “Werken als vrouw in deze mannen-industrie is zeker wel lastig. Vele mensen wensen je geen succes, dus dat kan moeilijk zijn. Dat heeft mij juist motivatie gegeven om te laten zien dat ik dat wel kan. Ik moet mijzelf wel constant bewijzen. Ik hoop dat ik andere vrouwen kan inspireren om hetzelfde te doen als ik, want ik vind dat we meer vrouwen in eSports nodig hebben. Wees jezelf en laat niemand over je heen lopen!“

Melania Mylioti is in de running om TechGirl van de Maand te worden. Stem jij op haar? Houd TechGirl in de gaten voor de stemronde.

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
sony glass sound speaker
Sony Glass Sound Speaker

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten