vrouw-telefoon-laptop-werken

Manasi Dhayagude: “Door mijn collega’s voel ik dat ik alles aankan”

Als je online iets afrekent, dan kun je terechtkomen bij Payconiq, een bedrijf dat digitale betaaloplossingen ontwikkelt. De linkjes die met de banken moeten worden gemaakt om betalingen mogelijk te maken, dat is waar TechGirl van de Week Manasi Dhayagude verantwoordelijk voor is. “Ik ben nu één jaar integrations engineer.”

Integrations engineer, wat moet je daarvoor gestudeerd hebben? Manasi Dhayagude: “Ik heb een bachelor in Engineering in Computer Technology. Die heb ik in India behaald. Daarna heb ik zo’n 7 jaar gewerkt in India, waarna ik er door persoonlijke redenen tijdelijk niet kon werken. Het kostte me 9 jaar om terug te komen in de tech industrie en ik ben blij om terug te zijn. Na India heb ik een tijdje in het Verenigd Koninkrijk gewoond, maar mede door de Brexit ben ik verhuisd. Inmiddels woon ik 5 jaar in Nederland.” 

Manasi Dhayagude

Hoewel ze haar familie en vrienden mist, is Manasi wel happy in Nederland. “Ik heb nu ook hier vrienden”. Bovendien is ze dolblij dat ze weer in de tech werkt. “Het is zo competitief en ik krijg er heel veel energie van. Je kunt er zoveel leren en dat is heel verfrissend. Je blijft ook altijd doorleren: ik doe nu bijvoorbeeld allerlei LinkedIn-cursussen die belangrijk zijn voor mijn carrière.”

Het werk van Manasi bestaat uit drie delen: het aansluiten van banken op de diensten van Payconiq, het bieden van hulp in de testfase en vragen beantwoorden die vanuit klanten binnenkomen. Daarnaast is Manasi ook nog moeder van twee kinderen. “Eerst was ik 24/7 met de kinderen thuis, maar nu zitten we de helft van de tijd op kantoor voor werk. Ik vind het belangrijk om mijn kinderen mee te nemen in wat ik doe. De kinderen dachten eerst: ‘Mama is thuis dus ze doet niks’, maar nu zien ze: ‘Oh, mijn moeder werkt in dit veld.’ Je ziet dat ze trots zijn dat hun moeder zich naast het werk thuis zo toelegt op haar carrière.”

Payconiq

Hoewel Manasi het enorm naar haar zin heeft, heeft haar werk uitdagingen die het wat moeilijker maken. Zo werken ze bij Payconiq met een enorm divers team, wat op zich een grote plus is, maar voor haar wel betekent dat de kans op miscommunicatie groter is. “Zelfs als je allebei Engels spreekt! Omdat je allebei uit een ander land komt, kan de manier waarop je de taal spreekt toch zorgen voor miscommunicatie. Mijn tongval kan je wat minder bekend zijn en dan kan het communiceren worden bemoeilijkt.

Gelukkig is het grote voordeel bij Payconiq dat het zo’n warm bad is. Mensen zijn heel vriendelijk en ondersteunend. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er 9 jaar uit heb gelegen.”

Voor vrouwen in de tech heeft Manasi een tip: “Beteugel jezelf niet: als jij in de tech wil werken, geef het je 100 procent. Je leert elke dag weer nieuwe dingen en zoek anders naar een mentor of iemand die je inspireert. De techwereld kan je zelfvertrouwen een flinke oppepper geven, als je maar in jezelf blijft geloven.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.