“Maak je studiekeuze niet op basis van geslacht”

Er werken nog altijd relatief weinig vrouwen in de tech-sector. Waar heeft dat mee te maken? Moet dit überhaupt veranderen? Laura van der Lubbe laat hier als Girl in Tech aanjager haar licht op schijnen. Ze zegt onder andere: “Maak je studiekeuze niet op basis van geslacht, maar op basis van interesse”.

“Ik hoorde dat er meisjes naar de open dag gaan [red: van de VU], maar dan helemaal niet naar de ’tech’ gaan, omdat hun moeder of vader dan zeggen: dit is niets voor jou.” Taak voor Laura om dat te veranderen, door gastlessen en workshops te geven hoopt ze een ander beeld te scheppen waar jongens en meisjes enthousiast van worden. “Iedereen moet gelijke kansen krijgen op zijn studie, en dat geldt ook voor jongens die bijvoorbeeld naar de PABO willen.”

Dit artikel is onderdeel van een reeks over Campus Party. Wil je ook naar dit grootste tech festival van de wereld? Koop dan snel je kaartje én vergeet deze actiecodes daarbij niet: PDBa29CPEU2016 voor een dagticket — €10,- i.p.v. €15,- OF C25d8CPEU2016 voor een 5-daags Campuseros ticket — €123,75 i.p.v. €165,-

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.