Instagram stories

Instagram Stories probeert Snapchat te zijn

Facebook was eerst van de cool kids, nu is het van de volwassenen en bejaarden. Instagram lijkt precies datzelfde lot beschoren, nu jongeren steeds vaker overstappen naar het snellere Snapchat. Om toch populair te blijven, probeert Instagram daarom nu om Snapchat te zijn door Instagram Stories toe te voegen.

In Snapchat heet deze toepassing Memories en het zorgt ervoor dat je je snaps en verhalen kunt opslaan zodat je ze op een later moment nog een keer kunt delen. Instagram is van Facebook, dat natuurlijk die herinneringen ook heeft, dus besloot Mark Zuckerberg en zijn team dat Instagram zoiets ook wel kon gebruiken.

Instagram Stories

Hoe het werkt: je scharrelt een groep foto’s bij elkaar (of korte videos) en deze verzameling vormt een verhaal dat slechts 24 uur online staat. Je kunt er uiteraard (want Snapchat rip-off) grappige tekeningetjes en filters aan toevoegen.

MobileMobile

Hoewel we bij TechGirl cheerleaders zijn voor technologische innovatie, hadden we van Instagram wel een iets originelere manier verwacht om te vernieuwen. Maar het klinkt ook wel weer leuk om een soort dit-waren-mijn-ontbijtjes-van-vorige-week recaps te maken, als je een beetje affiniteit hebt met fotografie.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.