loraine nijhuis

Loraine Nijhuis: “Het wereldje in het oosten van het land is heel klein”

Ze was eigenlijk bezig met een studie toerisme, maar wist dat dat niet haar eindpunt was. Inmiddels doet onze potentiële TechGirl van de Maand Loraine Nijhuis precies wat bij haar past: werken in de tech, bij Appnormal.

Loraine werkt inmiddels 1,5 jaar bij Appnormal, en heeft een redelijk ‘abnormale’ weg afgelegd om daar te komen. “Ik heb iets heel anders gestudeerd, namelijk toeristisch en recreatief management (HTRO). Ik wist nooit echt wat ik wilde worden. Ja, straaljagerpiloot, maar dat was niet echt een haalbaar doel. Dus ik moest kiezen wat ik ging studeren. Na een tussenjaar dacht ik: ik ga voor toerisme, lekker breed.”

Loraine Nijhuis

Loraine leek het heerlijk om in het buitenland stage te lopen, wat ze ook een jaar op Mallorca heeft gedaan. Bovendien hoopte ze zo vanzelf te ontdekken wat ze leuk vindt. “Dat klopte ook: ik ben afgestudeerd richting Online Positionering (2009),  ik was volledig gevallen voor de charmes van techniek en web. Daar heeft ze uiteindelijk ook altijd iets mee gedaan. Websites onderhouden, nieuwsbrieven maken, brochures digitaliseren, enzovoort.”

Achteraf gezien denkt Loraine dat ze beter HBO Informatica had kunnen doen, maar ze was 17, kwam net van de HAVO en had geen idee. “Na mijn studie ben ik gaan werken bij een autobedrijf, waar ik steeds meer online dingen ging doen. Ik ben echt een kind van de crisis, dus ik moest op zoek naar een baan in moeilijke tijden. Daarna kwam ik terecht bij General Electric, waar ik sales en support deed. Samen met marketing moest ik ik de boel opzetten in Nederland, dus een website, een nieuwsbrief, enzovoort. Ook ben ik in die tijd moeder geworden van onze tweeling.”

Helaas mocht zo daar niet blijven, de tijdelijke contracten waren op en een vaste was niet mogelijk, dus belandde ze in de hardcore IT. “We ontwikkelden voor American Express een softwaresysteem. Ik ging daarvoor aan de slag als projectmanager. Ik hield ervan om grote projecten te doen voor grote namen. Hoe meer mensen, hoe meer ballen ik in de lucht moest houden. Ik werd daar zo blij van! Uiteindelijk rolde ik via Green Orange (Little Rocket) richting de hoek van strategie, en dat is ook wat ik bij Appnormal doe.”

Loraine heeft het bedrijf opnieuw gepositioneerd en er nieuwe dienstverleningen naast gezet. “Ik ben bij Appnormal terechtgekomen door mijn netwerk. Het wereldje in het oosten van het land is heel klein. We hebben hier echt een bubbel met digitale bedrijven. Toen ik bij Green Orange (Little Rocket) werkte, zocht ik steeds vaker de publiciteit op, bijvoorbeeld door lezingen te geven en artikelen te schrijven voor onder andere Emerce. Ik kreeg op een gegeven moment een naam en een groter netwerk. Zo ben ik uiteindelijk bij Appnormal terechtgekomen. Zo werkt het hier in de omgeving. Een andere uitdaging zoeken wordt daardoor een stuk makkelijker, het helpt ook dat iedereen elkaar wel kent doordat het wereldje een stuk kleiner is dan bijvoorbeeld in Amsterdam.“

Appnormal

Bij Appnormal, ontwikkelaar van onder andere de How About Mom-app, werken ongeveer vijftien mensen. Een heleboel iOS- en Android-ontwikkelaars, stagiaires, een administratief medewerker, de directeurs en Loraine. “De meeste ontwikkelaars zijn man: we hebben één vrouw. Ik ben nooit zo van een vrouwenquotum. Ik vind dat je moet doen waar je goed in bent, ik zou niet graag aangenomen willen worden omdat ik een vrouw ben maar vooral omdat ik ergens goed in ben. Het is een feit dat er weinig vrouwen in het technische vak zitten en ik vind het jammer dat ze minder snel kiezen voor een baan in de IT, maar uiteindelijk moet je gewoon doen waar je blij van wordt.”

Nu Loraine meer strategisch bezig is, heeft ze minder ruimte om technisch bezig te zijn. “Dat vind ik niet erg: ik zit wel tussen de technische mensen. Dat is waar ik me thuis voel. Soms mis ik het wel om in projecten betrokken te zijn, daarom doe ik soms een klein project om dat te compenseren. Maar ik moet wel zeggen, als ik dan weer een project doe, weet ik ook meteen weer waarom ik dat niet meer deed, haha.” Loraine zou ooit nog wel bij een start-up met global ambities willen werken. “Het lijkt me geweldig om een start-up op te zetten, van een concept naar iets gaafs en daar de wereld mee te veroveren.”

Loraine is in de race om TechGirl van de Maand te worden. Eind september gaat de stemronde hier op TechGirl.nl open!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
chromecast audio
Chromecast Audio cast jouw favo muziek naar je speakers!

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten