We hebben inmiddels al heel wat TechGirls geïnterviewd, maar nog nooit kwam het TechGirl verhaal tot stand door een derde persoon. Tot nu! Ties van Loon vond het zo knap wat Liza de afgelopen tijd presteerde, dat het hoog tijd werd om haar te verrassen met deze nominatie voor TechGirl van de Maand. Geheel terecht, wat ons betreft. Lees snel waarom!

Wie is Liza?

De 20-jarige Liza studeert Medische Wetenschappen & Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens haar studie leert Liza veel over het menselijk lichaam en hoe technologie bijvoorbeeld ingezet kan worden om ziektes op te sporen.

Het leek de studente een mooie uitdaging om een project te leiden, waarbij er een praktische toepassing gemaakt zou worden om patiëntwelzijn te verbeteren. Omdat het project qua toepassing en techniek ver buiten haar theoretische achtergrond ligt, zag ze dit als een kans om haar kennis te verbreden en bovendien organisatorische vaardigheden op te doen die later in het bedrijfsleven goed van pas zullen komen.

Liza was afgelopen jaar de team manager van studententeam Blue Jay Eindhoven. Blue Jay maakt een drone die bedoeld is om zowel het welzijn van patiënten als zorgmedewerkers te verbeteren. De drone kan bijvoorbeeld medicijnen gaan halen die een arts vervolgens kan toedienen, of een glas water brengen naar iemand die slecht ter been is. Hiernaast kan de drone gevaarlijke situaties herkennen en hier adequaat op reageren. Denk hierbij aan iemand die een hartaanval heeft, waarna de drone een defibrillator naar de plaats van het ongeval brengt.

Afgelopen 19 juni heeft Blue Jay haar derde prototype gedemonstreerd in het zwembad van het studentensportcentrum in Eindhoven. Het leverde uiteindelijk veel media-aandacht op van o.a. NOS, RTL, Omroep Brabant, ED, en veel bewondering van partners, mensen uit de zorg en de reddingsbrigade.

Liza’s rol bij Blue Jay

Liza was het hoofd van het derde team dat aan dit project gewerkt heeft. Als team manager is je grootste verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat iedereen in het team zijn werk kan blijven doen en dat de doelen van het project behaald worden.

Waar iedereen in het team zijn eigen taak heeft (van het ontwerpen van een elektronisch circuit tot het binnenhalen van sponsoren) is het aan de team manager om ervoor te zorgen dat iedereen achter dezelfde visie staat, dat de juiste personen in het team met elkaar communiceren en dat de mankracht juist ingezet wordt om deadlines te behalen. Zo kan je op één dag zowel bij een potentiële sponsor aan tafel zitten, een geschil tussen teamleden oplossen én een mediacampagne voorbereiden.

Naast dat partners het team sponsoren of helpen met technische issues in ruil voor publiciteit, leren ze er zelf vaak ook veel van. Bedrijven willen bijvoorbeeld bepaalde producten beta-testen, en een studententeam is hier een enorm geschikte kandidaat voor. Door goed contact te onderhouden met de sponsoren krijg je daarom veel mee van wat er zoal op de technische markt gebeurt en ontwikkeld wordt, en mag je hier in veel gevallen zelf mee aan de slag.

Jongleren met belangen

Het werk van een team manager is zo hectisch en divers, dat het belang van dit werk soms pas duidelijk wordt op momenten dat het misgaat. Er zijn zoveel taken en tussentijdse calamiteiten om op te lossen, een foutje is zo gemaakt.

Als team manager zit je in een constante spagaat tussen de wensen van alle partners, de universiteit, de zorgsector en het team zelf. Er moeten vaak compromissen gevonden worden en dat kan behoorlijk pittig zijn. Wanneer het team bijvoorbeeld uitgeput is van het werken aan de laatste deadline is het moeilijk uit te leggen dat ze nog even geen rust kunnen pakken en toch even moeten doorpakken voor die belangrijke demonstratie op vrijdag…

Een mooi kijkje in het leven van Liza Boormans, zo vinden wij. Vind jij dat Liza dé TechGirl van juli 2018 moet worden? Stem vanaf 30 juli op haar! Ze maakt dan kans op de titel en het bijbehorende goodiepakket. Give her all your support!

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.