Een redirect instellen op serverniveau: zo doe je dat!

Liesbeth van Tunen: “Ik was liever geen tussenpersoon: ik wilde het zelf oplossen”

Opgeleid in de microbiologie, flink aan de slag in een lab en dan toch merken dat de IT lonkt. Potentiële TechGirl van de Maand Liesbeth van Tunen is inmiddels blij aan de slag als IT-support bij iVention. “Ik was de schakel tussen laborant en IT-afdeling, maar ik merkte dat ik liever geen tussenpersoon was. Ik wilde het zelf oplossen.”

Liesbeth van Tunen werkte in een laboratorium voor levensmiddelen toen ze zich realiseerde dat ze die rol van tussenpersoon niet meer wilde vervullen. “Ik wilde het zelf oplossen en niet afhankelijk zijn van anderen. Ik verdiepte me in de IT, maar ik realiseerde me ook dat ik geen 18 meer ben. Een koophuis, een huwelijk, twee jonge kinderen: ik heb niet alle vrije tijd om naar school te gaan en ‘s ochtends in mijn bed te blijven liggen.”

Liesbeth van Tunen

Uiteindelijk volgde Liesbeth een mbo-opleiding applicatie- en mediaontwikkeling via LOI. “Ik vond het een grote stap om in één keer naar het hbo te gaan vanuit 10 jaar werken. Daarom deed ik eerst verkort mbo om te kijken of het me lag en uiteindelijk bleek van wel. Ik werd bovendien meteen al benaderd door een recruiter, want ja: IT. Ik dacht eerst van: moet ik zoiets wel doen nu al, maar de recruiter zei dat hij een functie had bij een bedrijf dat laboratoriumsoftware maakte. Dat was de perfecte combi voor me.”

Dat bedrijf is iVention, waar Liesbeth nu 2,5 jaar werkt. “Ik had tien jaar in een laboratorium gewerkt en als je overstapt naar een IT-bedrijf, dan laat je die ervaring liggen. Dit was dus wel een ideale baan. Ik werk bij iVention als supportmedewerker, dus als klanten problemen hebben met de applicatie, dan bellen ze mij. Het was wel een flinke omschakeling van rondlopen in een lab naar een meer zittende kantoorbaan. Bovendien woon ik in Leeuwarden en zit ons kantoor in Zwolle, wat een flinke reistijd betekent en dat heeft ook invloed op je thuisfront.”

iVention

Gelukkig komt Liesbeth er thuis wel uit, en bovendien werkt ze nu twee dagen op kantoor en twee dagen thuis. “Er werken zo’n dertig tot veertig mensen bij ons in Nederland, maar we zitten ook in Zwitserland, er is een grote testafdeling in India en er zijn Amerikanen in ons bedrijf. De sfeer is goed. Ik ben niet de enige vrouw, maar het is een techbedrijf, dus zijn er wel veel mannen. Dat mag wat mij betreft wel veranderen. In Amerika heb je een vrij grote, geweldige beweging genaamd Lesbians who Tech die ik graag volg en ga ik graag naar evenementen voor vrouwen in tech. Dat zijn echt evenementen waaraan je je even kunt optillen.”

MobileMobile

Liesbeth heeft nog veel in haar mars: “Ik wil graag de developmentkant op, maar nu vind ik mijn werk ook leuk. Ik vind het leuk als ik echt iemand geholpen heb, en als het lukt en iemand blij is. Dat geeft me een goed gevoel. Net zoals wanneer je code schrijft, en je zoekt en het werkt. Dat geeft een voldaan gevoel. Ik moet wel heel veel leren. We hebben één applicatie en die is aan te passen aan heel veel verschillende situaties, dus het is maar net wat voor lab je voor je hebt. Ik vind het dan ook wel fijn dat ik die lab-achtergrond heb, want dat jargon snap ik. Ik kan mijn collega’s ermee helpen: als ze moeite hebben om een bepaalde test uit een lab in het systeem te krijgen, dan weet ik waar ze het over hebben.“

Liesbeth: “Kortgeleden ben ik gestart met een projectje wat me aan het hart ligt. Met een paar vriendinnen ben ik het bedrijfje DiversityBooks gestart om diversiteit aan te brengen in de boekenkast. We zijn zelf een gezin met twee mama’s en merken dat daar nog te weinig over te lezen is, zeker voor kinderen. Binnenkort brengen we ons eerste kinderboek uit. Mijn taak daar ik het maken en onderhouden van de website en het ondersteunen van de andere meiden met alle technische vragen (van printers tot Google Drive). Enorm trots op!”

Liesbeth van Tunen is in de race om TechGirl van de Maand te worden. Breng je stem op haar uit aan het einde van de maand, want dan gaat hier op TechGirl de stemronde open.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.