leuke instellingen voor de galaxy s4 zoom
Zo ziet het snelmenu er uit.

Leuke instellingen voor de Galaxy S4 zoom

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Mijn Samsung Galaxy S4 zoom! Dat is wat ik deed tijdens mijn bezoek aan Berlijn in september. En nee, ik was er niet alleen voor Europa’s grootste gadgetbeurs; een beetje citytripping hoort er ook bij. (Een paar van mijn foto’s vind je op Instagram) Een toplocatie om mijn nieuwe smartphone/camera eens nader te onderzoeken. Bij deze.. wat tips voor leuke instellingen voor de Galaxy S4 zoom!

Quick and easy

Wil je snel een fotootje maken? Draai aan de lens en je komt in een snel-menu terecht. Gebruik dan de “Automatische” instelling. Deze verschijnt direct zodra je de fotografeer-functie selecteert. De functie is redelijk slim; het herkent de lichtinval en past zich daar aan. Inzoomen doe je vervolgens ook met de lens; daarmee kun je tot wel 10x optisch inzoomen! Quick and easy.

Andere snelle opties zijn “het openen van de Galerij” en onderstaande fotografeermodi:

 • Gezichtscorrectie: corrigeert automatisch oneffenheden in het gezicht
  bij het maken van portretfoto’s
 • Landschap: instelling die het landschap en lucht benadrukken in de foto
 • Macro: ideaal voor foto’s die van dichtbij worden genomen
 • Geanimeerd: een video waarin bepaalde objecten bewegen en andere bevroren zijn
 • Feest/binnen: scherpe foto’s ook al zijn de lichtomstandigheden niet ideaal.

Op de functie “Geanimeerd” kom ik zo nog even terug. Deze instelling verdient wat meer aandacht.

Bijzondere instellingen

Maar de Samsung Galaxy S4 heeft meer bijzondere instellingen. Deze vind je op de volgende wijze;

leuke instellingen voor de galaxy s4 zoom
Bovenste foto: selecteer de camera
Middelste foto: selecteer de juiste stand
Onderste foto: selecteer de juiste fotografeermodus
 • “Mijn stand” – daarin sla je jouw favoriete instellingen/filters op
 • “Expert” – voor de meer gevorderde fotograaf. Speel bijvoorbeeld met de ISO waardes en sluitertijd.
 • “Smart” – meer leuke instellingen/filters om mooie foto’s mee te maken
 • “Automatisch” – standje basic. Meer informatie las je onder het kopje “Quick and easy”.

Graag vertel ik iets meer over de “Smart” stand. Hierin vind je 25 filters voor de meest leuke effecten en mooie foto’s. (Geen Instagram-filters meer nodig, haha) Ik licht er een paar voor je uit (de meest bijzondere, wat mij betreft):

Beste foto

Aaaargh! Dit overkomt mij echt zo vaak hé.. dan klik ik op de knop, maar dan net op het verkeerde moment. Daar gaat het shot aan me voorbij! Met de instelling “Beste foto” zal me dat niet meer overkomen. Hiermee maakt het toestel een aantal foto’s, razendsnel achter elkaar. Het maakt dan niet uit of je een fractie van een seconde te vroeg hebt gefotografeerd; je kiest gewoon de foto die het mooist was!

Actie-opname

I-de-aal deze actie-opnamestand. Ben je bijvoorbeeld aan het fotograferen tijdens een wedstrijd; dan zal niemand voor je stil gaan staan. Maar echt mooi worden de foto’s daar ook niet van. Met “Actie-opname” worden bewegende items mooi vastgelegd op de foto. Je hebt geen last van vlekkende beelden.

Geanimeerde foto

Ja, daar is ie weer; de “Geanimeerde instelling” waar ik eerder over sprak. Even een voorbeeldje: je bent met tien vrienden op stap en maakt een video. Met “Geanimeerd” maak je eigenlijk een kort filmpje waarbij je kunt aangeven wie van je vrienden stil staan en wie wel gewoon mogen lopen. Ook kun je bepaalde dingen/mensen wegpoetsen uit beeld. Super leuk om eens te doen!

Gum

Foto’s nemen is tof. Maar de mensen die zo nu en dan door het beeld lopen.. wat minder. Handig, handig; daar heb je de “Gum” tool voor. Wanneer je deze instelling gebruikt bij fotograferen, kun je bewegende items/personen uit beeld poetsen. Zo houd je alleen datgene over wat je echt op de foto bedoelde!

Drama

“Drama” is trouwens ook een gave instelling. Moeilijk om uit te leggen, beeld is in dit geval beter dan woorden:

dramashot Samsung Galaxy S4 zoom
Cool toch?

Zo! Dat was het weer. Zoveel instellingen, zoveel keuze. Oelala. Binnenkort een vergelijkingstest met een ander toestelletje, maar daar later meer over!

Even kort..

Even een opmerking bij dit verhaal: ik heb me alleen op de fotografeerfunctie van die toestelletje gefocust. Waarom? Omdat er onwijs veel over de Galaxy S4 valt te zeggen. Ik kon een vrij basic verhaaltje typen over deze smartphone annex camera, maar ik vond het leuker om een specifieke eigenschap te belichten. De camerafunctie maakt deze S4 zo speciaal, dus daar ben ik nader op in gegaan. De gadget heeft fantastisch veel fotografeermodi in zijn pakket. Zoveel, dat je bijna zou vergeten dat je er ook nog mee kunt bellen. Wil je meer weten over dit toestel? Bekijk dan deze website eens.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.