Stel zet de tv aan met de afstandsbediening

Leuk! Lubach gaat viral met satire om Russisch referendum

Miljoenen views voor Lubach: nadat hij eerder al groot succes had met de video over Trump (10,7 miljoen views), heeft hij het nu met een satirische video over een Russisch referendum. Dat de video het ook buiten Nederland zo goed doet heeft ook te maken met Olaf Koens, de Rusland-correspondent van RTL Nieuws.

Het filmpje werd woensdagavond in De Avondshow van Lubach getoond. Het is een antwoord op het nieuws dat president Poetin van Rusland van plan is om in gedeelten van Oekraïne een referendum te houden. Hij wil weten of Oekraïners het een goed idee vinden als hun land zich aansluit bij Rusland. Lubach vond het opmerkelijk nieuws en maakte er met zijn team een video op over wat als Rusland zich bij Nederland zou voegen. We hebben immers aardig wat gemeen…

Lubach

Je ziet het: in 1816 trouwde Anna Paulowna met Willem II en dat betekent dat we eigenlijk één natie moeten zijn. Dat Koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor de kroning in 2014 nog een biertje met Poetin dronken in Sotsji, dat bevestigt dat natuurlijk alleen maar. Plus, Poetins dochter heeft lange tijd in Voorschoten gewoond, iets wat je volgens Lubach alleen maar doet voor je moederland en vooral niet voor je plezier.

MobileMobile

Lubach maakt met het filmpje mogelijk niet met iedereen vrienden. Het filmpje zou ook veelvuldig in Russische Telegramgroepen worden gedeeld en dat is mogelijk niet alleen door mensen met goeds in de zin. Aan de andere kant zijn er ook veel buitenlandse media die het filmpje omarmen: in Duitsland, Amerika en Italië zingt de video ook al rond. Er is zelfs vast een professionele, Engels ondertitelde versie gemaakt om de video nog verder te laten reiken.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.