Pure Elan E3 review

Lelijk eendje met verrassende sound – Pure Elan E3 review

Pure testten we eerder al en toen waren we heel positief over hun hoogwaardige luidspreker/(wekker)radio. Geldt dat deze keer ook voor hun Elan E3 radio?

Design

Sorry, not sorry: helaas kan ik niet zeggen dat de Pure Elan E3 zo’n prachtig design heeft. De plastic behuizing is weliswaar licht en draagbaar te noemen, maar ziet er ook wat goedkoop uit. Het doorschijnende, grijze plastic, gecombineerd met het witte neemt me mee naar het verleden, zonder ‘retro’ te zijn. Tip voor de fabrikant: maak de bedieningsknoppen in zilveren of chromen afwerking. Dat maakt een wereld van verschil. Het zou ook fantastisch zijn als het display als touchscreen gebruikt kan worden. Nu bedien je de radio met de fysieke knoppen aan de voorkant.

Goed om te weten: deze Pure Elan E3 kan als draadloos speakertje gebruikt worden. Plaats hiervoor een aantal batterijen in de behuizing en voilà: je kunt spelen.

Functionaliteiten

De Elan E3 kan op 3 manieren geluid afspelen: via DAB+, de FM-functie of als je een smartphone via een aux-aansluiting verbindt. De drie opties werken allemaal zoals dat zou moeten. Handig is het dat je voorkeurskanalen in een lijst kunt opslaan. Zo hoef je nooit meer op zoek naar jouw favoriete zenders. Ik mis wel de optie om mijn smartphone via bluetooth met de radio te verbinden. Dat is wel wat je tegenwoordig verwacht.

MobileMobile

Niet te vergeten: de Elan E3 heeft een wekkerradio-functie. Je kunt zelf kiezen of je door een alarm wordt gewekt of door een radiozender.

Geluidskwaliteit

Verrassend genoeg klinken songs heel uitstekend wanneer je ze via deze Pure luidspreker speelt. Hoge klanken klinken helder, lage tonen komen niet echt ‘diep’ naar voren. Dat laatste vergeef ik de radio, want er zit natuurlijk geen grote klankkast binnenboord. Nee, echt: die hoge klanken verrassen en maken me blij. Voor de liefhebber zijn er nog mogelijkheden om het geluid naar smaak bij te stellen. Kies hiervoor opties zoals ‘Jazz’, ‘House’ of nog weer anders.

Prijs

Deze draadloze radio koop je voor zo’n 100 euro. Dat is geen belachelijk hoge prijs voor zo’n DAB+ radio, maar gezien het design vind ik dat er nog wel wat van de prijs af zou mogen.

Conclusie

Tja, mooi is ie niet, deze Elan E3. En hij zou ook best wat gebruiksvriendelijker mogen zijn, door bluetooth-verbindingen mogelijk te maken. Intuïtief is hij wel: je hoeft zeker geen handleiding te lezen om deze radio gemakkelijk te kunnen gebruiken. DAB+ is aanwezig, evenals een goed klankbereik. Goede geluidskwaliteit is gegarandeerd.

Design
3.5
Gebruiksgemak
6.5
Functionaliteiten
6.5
Geluidskwaliteit
8
Prijs
5
5.9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.