Macrofotografie

Lekker zelf doen: macrofotografie in eigen tuin

Als je net een nieuwe smartphone hebt, dan ben je vaak zo gefascineerd door alle nieuwe mogelijkheden dat je die ook constant gebruikt. Even een groothoekfoto van de auto, een macrofoto van de rozen die je hebt gekregen of een slow motion-video van je kat die water slobbert. En dan hebben we het alleen nog over de camera’s. Allemaal dingen waar je, als je een toestel eenmaal een tijdje hebt, niet meer zo snel aan denkt. Nu het weer lente is en de zon zich wat meer laat zien, biedt dat echter een uitgelezen moment voor wat macrofotografie in eigen tuin.

Al vanaf dag één zeg ik dat ik thuiswerken heerlijk vind. Dat heeft er mede mee te maken dat we precies moesten thuiswerken in een periode dat het steeds warmer werd, waardoor je prima aan je tuintafel kon gaan zitten. Natuurlijk is die zon in je scherm niet ideaal, maar daar is altijd wel een mouw aan te passen. Lekker in de tuin, in je eigen stukje natuur met de zon op je bol: klinkt goed toch? 

Wat mij opviel tijdens mijn “tuinwerken”, dat was dat ik naast een bossage zat die enorm in trek was bij insecten. Hommels, vlinders, gekke kevers die ik niet kan plaatsen: iedereen bracht een bezoek aan mijn plant, die lijkt op een lelietje-van-dalen. En ja, als je daar toch zo stil zit te werken, dan durven die insecten ook wat dichterbij te komen. Ik heb hierdoor geweldige slow motion-video’s kunnen maken van opvliegende hommels, maar dus ook fantastische macrofoto’s van al die beesten.

Macrofotografie

Macrofotografie

Niet alleen is het tof als je eenmaal een mooi kiekje hebt geschoten (wat vaak veel minder moeite en tijd kost dan je zou verwachten), het is ook leuk om er simpelweg mee bezig te zijn om zo’n foto te maken. Je moet je hoek kiezen, je moet niet te lang wachten en je moet echt dat scherpstellen even onder de knie krijgen. Dat is trouwens bij de ene smartphone veel makkelijker dan bij de andere, dus geef niet meteen op als het niet lukt. Probeer wat beter geoefend te raken op hoe jouw smartphone graag bediend wordt om het mooiste eindresultaat te krijgen.

MobileMobile

Uiteindelijk kon ik met mijn OnePlus 8 Pro zo dichtbij fotograferen, dat de meest griezelige insecten er toch ineens heel knuffelig uitzien. En zoveel detail ook in de foto’s, terwijl deze echt in minder dan tien seconden zijn geschoten. Ook een leuke bijkomstigheid is dat je ineens heel anders naar je tuin en zijn zespotige bezoekers gaat kijken. Ik heb veel zin in in dit aankomende tuinwerkseizoen, want reken maar dat mijn smartphone en ik er weer helemaal klaar voor zitten. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten