Vrouw aan het werk achter bureau

Legal tech apps: dít zijn de coolste en handigste!

De juridische sector digitaliseert razendsnel én op allerlei gebieden. Juridische processen hebben steeds vaker een digitale component. Legal tech apps maken de dagelijkse gang van zaken bij organisaties als advocatenkantoren en juridische adviesbureaus een stuk makkelijker! In dit artikel nemen we je mee in de wereld van legal tech en ontdek je wat de coolste, handigste en meest functionele legal tech apps van dit moment zijn. Legal ladies: doe er je voordeel mee!

Legal tech is een hot topic binnen de moderne juridische dienstverlening. Legal tech apps zijn er in drie soorten: 

  • Apps die automatisering in algemene zin mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen die zich bezighouden met dataopslag in de cloud of beveiliging.
  • Apps die zich richten op ondersteunende processen binnen de juridische sector. 
  • Zogenoemde ‘substantive law solutions’. Dit zijn apps die juristen echt ondersteunen bij het uitvoeren van beroepsinhoudelijke kerntaken.

Clio

Zoek je een app die jouw planning, communicatie en juridische documenten samenbrengt in één overzichtelijk platform? Dan mag Clio niet ontbreken in je digitale toolkit! Deze app is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android. Veel juridische professionals zien deze app als de ‘holy grail’ op het gebied van veelzijdige legal tech. Ook fijn: de app is makkelijk te integreren met onder meer Outlook, Dropbox en het hele Microsoft 365-ecosysteem.

Teamviewer

Heb je het kantoor net achter je gelaten, maar heb je toch snel toegang nodig tot een juridisch document dat op je desktop staat? Geen probleem. Met de veilige legal tech app Teamviewer heb je met je mobile device óveral ter wereld toegang tot de documenten die op je desktop staan. Sterker nog: je kunt ze zelfs downloaden én versturen zonder fysiek achter je desktop te zitten!

Westlaw Edge

Je hoeft een jurist niet uit te leggen dat goed onderzoek de basis vormt van elk juridisch advies en iedere rechtszaak. Met Westlaw Edge verricht je altijd en overal juridisch onderzoek, zonder een dikke stapel wetboeken of documenten mee te slepen. Dat scheelt je weer een bezoekje aan de fysio 😉 Deze betrouwbare en goed onderhouden juridische database staat bekend om haar nauwkeurigheid en goede doorzoekbaarheid. Je kunt deze legal tech app gratis uitproberen. Afhankelijk van het aantal gebruikers binnen je kantoor, betaal je $60 (1 gebruiker) tot $147 (6 gebruikers) per maand.

SignMyPad en Skribble

Als advocaat of juridisch adviseur zet je geregeld handtekeningen. Met SignMyPad verzamel je snel en gemakkelijk handtekeningen op je smartphone of tablet. Het heen en weer sturen van documenten via de fax − kent iemand die nog? − of post wordt zo definitief verleden tijd. Ook Skribble is een prima app voor het digitaal (laten) ondertekenen van rechtsgeldige documenten. Deze app voldoet namelijk aan alle standaarden van de EU-wetgeving.

Depose

Het afnemen van verklaringen en getuigenverklaringen is een van de meest delicate taken van een advocaat. Met de legal tech app Depose wordt het afnemen en managen van (getuigen)verklaringen makkelijker dan ooit. 

MobileMobile

De app biedt handige standaardformats voor vragen en antwoorden. Depose bevat een lijst met voorgeprogrammeerde vragen, maar geeft je ook de vrijheid om onbeperkt eigen vragen toe te voegen. Regelmatig terugkerende vragen voeg je ‘easy peasy’ toe aan je lijst met templates. Je kunt de volgorde van de vragen ook naar eigen inzicht aanpassen. 

Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want met het abonnement van $8 per maand is Depose allesbehalve duur. 

Reminders

Als legal lady leid je een hectisch bestaan en denk je vaak aan 1001 dingen tegelijk. Met de app Reminders weet je zeker dat je in al die hectiek geen belangrijke dingen vergeet. Zo stel je  notificaties in voor belangrijke afspraken of gebeurtenissen, maar kan je ook al je activiteiten indelen in categorieën (werk, thuis, opleiding) met kleurcodes. Een handige toolbar biedt directe toegang tot tijden, data, locaties en nog veel meer. 

Encyclopedische apps

Met de apps Law & Legal Terminology en Big Law Dictionary draag je jouw uitgebreide juridische bibliotheek mee in je hippe werktas. Deze legal tech apps tonen de inhoud van tientallen juridische encyclopedieën en woordenboeken. Zo zit je in de rechtszaal, tijdens een telefoongesprek, onderweg naar een afspraak of bij het opstellen van een document nooit meer verlegen om de juiste vaktermen.

Reynen Court

Reynen Court is een platform waarop juridische dienstverleners en advocaten eenvoudig, veilig en snel innovatieve software kunnen vinden. Het platform stelt hen een groot aantal (het zijn er al ruim 140, maar het aanbod blijft groeien) apps ter beschikking die zijn toegespitst op de specifieke deelgebieden van hun dienstverlening. De apps zijn zowel lokaal als in private clouds te gebruiken. 

Attorney Online

Met de app Attorney Online heb je 24/7 gedegen advies van een breed scala aan juridische experts binnen handbereik. Je profiteert van de uitgebreide kennis van al deze professionals én een database van meer dan tien miljoen antwoorden op vragen. 

Treed toe tot de wereld van legal tech

Met de bovenstaande apps treed je toe tot de wereld van legal tech en stem je jouw kantoor en juridische dienstverlening perfect af op de eisen van dit digitale tijdperk. Zo wordt de wereld je kantoor, en sta je cliënten altijd en overal bij met de beste juridische adviezen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.