Lauren Jeffrey

Lauren Jeffrey: “Jij kunt de toekomstige wereld vormgeven”

Honeypot. Het klinkt een beetje gek, maar het is eigenlijk juist een heel grappige naam voor een belangrijke groep vrouwen. Honeypot is Europa’s grootste ontwikkelaarsplatform voor banen. Potentiële TechGirl van de Maand Lauren Jeffrey is Honeypot Country Manager in Nederland. De Australische heeft haar plek helemaal gevonden.

Lauren heeft op dezelfde manier gekozen voor haar baan als ze hoopt dat andere vrouwen hun baan kiezen. “Ik woonde in Australië maar had hier wel familie wonen. Ik besloot de sprong in het diepe te wagen en naar Nederland te verhuizen 100 dollar payday loan online . Dit was 7 jaar geleden, toen waren er al grote start-ups in de stad gevestigd. Ik hou ervan dat Amsterdam vooruitstrevend is. Honeypot heeft zijn hoofdkwartier in Berlijn en ik kreeg de kans om Country Manager te worden en Honeypot in Nederland te helpen groeien.”

Techindustrie

Zo gezegd zo gedaan: het is op dit moment vooral de bedoeling om Honeypot te promoten en te zorgen dat er meer vrouwelijke ontwikkelaars naar het platform komen. “De techindustrie is zo’n mannelijke industrie: vrouwen zien zichzelf daar vaak niet. Maar gelukkig zijn er meer bedrijven die openstaan voor vrouwen en ze proberen aan te trekken. Dus ook voor ons, ter promotie van Honeypot, is het een goede kans om meer vrouwen in dit werkveld te krijgen. Zo hebben we recent tijdens een Women in Tech-dag een panel gehost met gastsprekers van enorm grote techbedrijven.“

Lauren Jeffrey kijkt op tegen Emma Tracey, één van de oprichters van Honeypot. “Zij is echt een voorvechter van vrouwen in de tech. Ze is immers zelf vrouwelijk mede-oprichter in de techwereld. Ze heeft zoveel voor vrouwen gedaan. We willen dan ook meer bewustzijn creëren rondom vrouwen in de tech. Zorgen dat bedrijven bedenken hoeveel vrouwen ze per afdeling hebben en hoe ze kunnen zorgen dat vrouwen zich meer op hun gemak voelen binnen de organisatie.”

Honeypot is een ontwikkelaarsplatform waarop ontwikkelaars en bedrijven elkaar kunnen vinden. Een echte start-up-mentaliteit, want ze pakken het net even anders aan. “We doen aan reverse recruiting. Dit betekent dat bedrijven bij een ontwikkelaar solliciteren in plaats van andersom. Zo geven we meer macht aan de ontwikkelaars en is het proces wat meer transparant. We krijgen er erg veel positieve reacties op.” Lauren is blij dat ze bij een techbedrijf werkt als dit. “Ik zat eerst in de wereld van commercieel vastgoed, ook een mannenwereld. Ik houd erg van de kracht en de energie van vrouwen in de tech. Ik heb echt mijn thuis gevonden in dit werk.”

Honeypot

Het platform is in Nederland vrij groot: het heeft al grote bedrijven aangetrokken om mee te werken. Het team is echter best klein: met 6 man promoten ze Honeypot vanuit Nederland. “Als Country Manager draag ik verschillende petten. Ik moet problemen oplossen en daardoor veel verschillende vakken begrijpen. Ik moet recruitment begrijpen, maar ook de techkant, het financiële plaatje. Je moet je ogen op veel verschillende zaken richten en het is uitdagend, maar tegelijkertijd ook heel belonend.”

Bovendien vindt Lauren ook het welzijn belangrijk. “Ons product is geweldig, want het is niet alleen tech, het is ook veel HR. We zorgen voor informatie over geestelijke gezondheid, over gelijkheid en doen onderzoek naar wat mensen nodig hebben. Het is fijn om andere vrouwen te zien die durven, die lef hebben en ervoor gaan. Het is een cliché om tegen vrouwen te zeggen: gewoon doen, die techwereld, maar dat is uiteindelijk wel hoe het zit. Het is zo’n fantastische ervaring. Er zijn heel veel toffe bedrijven. Je kunt je bijdrage leveren aan het vormen van de toekomst. Plus, als je interesse in dit vakgebied hebt, dan staan bedrijven waarschijnlijk binnen no-time voor je in de rij.”

Lauren Jeffrey is in de running om TechGirl van de Maand te worden. Je kunt eind deze maand op haar stemmen. Houd TechGirl in de gaten voor het stemartikel.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.