Laura Loos

Laura’s Office helpt ondernemers met hun website

23 jaar in loondienst voor dezelfde werkgever was voor Laura geen reden om een zelfde baan weer te zoeken, toen ze werd ontslagen. Ze trok de stoute schoenen aan en startte haar eigen bedrijf: Laura’s Office. Een keuze waar ze nog altijd veel plezier van heeft: “Tijdens de cursus WebAssistant kwam ik erachter dat ik hiervoor gemaakt was!”

WebAssistant?

“Een WebAssistant is nog een vrij nieuw beroep”, zo vertelt Laura. “Een WebAssistant ondersteunt een ondernemer met de online taken van het bedrijf. Dat kan zijn de website, social media, nieuwsbrieven, bloggen, animatievideo’s en webinars. Alles eigenlijk wat je tegenwoordig nodig hebt als ondernemer voor de online zichtbaarheid van je bedrijf.”

“Ik zelf heb me gespecialiseerd in websites en WordPress. Ik kan dus een compleet nieuwe website maken voor een ondernemer, maar ook de techniek van onderhoud en beheer uit handen nemen. Daarnaast doe ik website optimalisaties (snelheid van een website verbeteren) en geef advies met betrekking tot SEO en beveiliging.”

De laatste trends volgen

“Ik ben onder andere aangesloten bij diverse Facebook groepen op het gebied van WordPress en SEO. Daarnaast neem ik deel naar de Meetups SEO en WordPress in Utrecht. Daarnaast volg ik diverse ondernemers die regelmatig artikels schrijven over de laatste trends op WordPress en Website gebied.”

“Afgelopen november ben ik voor het eerst vrijwilliger geweest op WordCamp Utrecht. Een 2-daags event voor en door WordPress gebruikers, developers en designers. Hier heb ik ontdekt dat de WordPress community erg goed bij mij past. Veel interessante nieuwe mensen ontmoet en presentaties gezien. En dat is me zo goed bevallen, dat ik me heb aangemeld als vrijwilliger voor WordCamp Rotterdam in maart.”

Anderen helpen

Laura hoopt haar eigen kennis zoveel mogelijk te kunnen overdragen op vrouwelijke ondernemers. “Om te laten zien dat techniek helemaal niet eng is en dat je geen technisch wonder hoeft te zijn om zelf een website te onderhouden”, zo zegt ze. “Ik heb gemerkt om me heen bij collega Assistants, dat ze het heel prettig vinden als een vrouw op een rustige/begrijpelijke manier de techniek aan ze uitlegt. Uit dat idee heb ik in oktober ook mijn tweede onderneming: Laura’s Academy opgericht. Hier geef ik individuele WordPress trainingen. Dat kan zijn met de workshop Website bouwen, waarbij we een complete nieuwe website maken onder mijn begeleiding. Of met een ‘Vraag maar Raak sessie’. Hierin komt de klant met vragen/problemen die ze graag uitgelegd wil hebben of leren hoe ze dat zelf kan oplossen.

“Ik ben heel blij en trots op mezelf dat ik de stap heb durven nemen om mijn eigen bedrijf op te starten. Zeker nu ik ook echt voor mezelf heb gekozen en heb toegegeven dat ik dat wil doen waar ik echt blij van wordt. Door dat uit te stralen naar buiten toe en in mijn communicatie heb ik de juiste opdrachtgevers gevonden. Het voelt goed dat andere onderneemsters (vaak collega VA’s) heel blij zijn met mijn kennis en technische uitleg!”

Wil jij dat Laura dé TechGirl van de Maand wordt? Stem dan vanaf 29 januari op haar op de stempagina. Ze maakt dan niet alleen kans op de titel, maar ook op het bijbehorende toffe goodiepakket!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.