“HTML is te moeilijk, laat dat maar aan ons over.” Toen Laura Carlier dat hoorde, begon ze zich te ontwikkelen als front-end developer. Laura zat in de PR en Marketing, wat perfect aansloot op haar diploma International Relations. Echter werd toen het zaadje geplant, waardoor deze TechGirl van de Week een carrière kreeg in de IT.

WordPress

Uiteindelijk ging Laura met WordPress aan de gang. “Dat beviel me, maar ik dacht niet: hier ga ik mijn beroep van maken. Eerder: hier heb ik niet voor gestudeerd, dit lukt me waarschijnlijk niet. Niet dat ik niets met tech had hoor, vroeger probeerde ik al de computer te fixen.” Voor Laura kwam de grote stap naar IT pas een jaar of 5 geleden: “Ik ben na mijn baan in de Marketing in Londen gaan studeren en toen ik terugkwam moest ik eraan geloven: ik moest bepalen wat ik ging doen met mijn leven. Toen een detacheerder in de IT op zoek bleek te zijn naar mensen met een affiniteit met IT die niet per se scholing hadden gehad, solliciteerde ik. Ze zochten bij Achmea iemand die de brug kon slaan tussen marketing en techniek: iemand die zowel de techniek begreep en ermee kon werken, als de taal van marketing sprak. Dat werd ik. Inmiddels ben ik al meerdere jaren front-end developer bij Achmea.”

Laura werkt momenteel aan de website van Centraal Beheer en dan het gedeelte dat klanten te zien krijgen. “Ik kan programmeren in HTML, CCS, Javascript en Angular. Het grootste gedeelte van wat ik kan heb ik mezelf aangeleerd, maar bij de detacheerder kreeg ik twee maanden opleiding in algemeen IT. Het was heel basic en pas bij Achmea leerde ik hoe je een website bouwt. Nu is dat wel specifiek toegepast op hoe dat bij Achmea werkt, maar ik heb er al veel aan gehad. Ik kreeg een probleem voor me, moest een kleine website bouwen op SharePoint. Via Google leerde ik mezelf van alles, en we maken gebruik van Plurarsight, waar je opleidingen in allerlei talen kunt doen.”

Nieuwe dingen leren

Motivatie om aan de studie te gaan, dat heeft Laura eigenlijk niet nodig. “Ik vind het zo leuk dat je elke dag weer nieuwe dingen leert, elke dag mag je weer problemen oplossen. Je krijgt een vraagstuk en het is aan jou om daar iets mee te doen.” Maar ze heeft meer ambitie: “Ik vind mijn werk nu heel erg leuk, maar ik kan niet met garantie zeggen dat ik het over 15 jaar nog doe. Ik vind namelijk heel veel dingen leuk, als het maar niet te veel van hetzelfde is of een fabrieksmatige herhaling van stappen.”

Wil je ook front-end developer worden? Gewoon doen, meent Laura: “Het is een stom advies, maar ik denk dat dit iets is dat heel veel mensen zich wel eigen kunnen maken. Er zijn genoeg mensen die vroeger CU2-profielen maakten, dan deed je ook al wat met HTML en tags. Veel meer mensen zouden dit vak kunnen: het is niet veel te technisch voor je, gewoon proberen. Start een keer met een WordPress website en ga van daaruit verder. Als je HTML en CCS wil leren, doe een zeker een cursus online. Er is super veel gratis te vinden en het hoeft dus niet duur te zijn. Tot slot: om goed te worden moet je het veel doen.”

Laura doet mee aan TechGirl van de Maand. Houd TechGirl.nl in de gaten voor de stemronde!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.