Heb jij ook wel eens last van de zogenaamde ‘Text Neck’? Je weet wel… hoofd- en nekklachten die ontstaan als je te lang voorovergebogen werkt. Als je vaak en voor langere tijd aan het appen bent, kun je hele vervelende pijn krijgen. Niemand die zijn smartphone dan op ooghoogte houdt; nee, we vinden het gemakkelijker om ons hoofd naar het toestel te bewegen. Stiekem weet je dat het niet goed is om zo door te blijven gaan, maar niemand die jou corrigeert. Of nee toch; als je ALEX draagt, leer je om een andere positie aan te nemen.

Hoe werkt ALEX?

ALEX is een kleine draagbare gadget die je in jouw nek hangt. Heel fashionable ziet hij er niet uit, maar hij schijnt wel lekker te zitten. Je doet ‘m bijvoorbeeld om als je naar je (kantoor)werk gaat. Mocht je geregeld dichter bij het scherm willen zitten, zodat je in een gekke positie vervalt, dan krijg je na een aantal minuten een ‘buzz’ in je nek. Nee, niet zo’n vervelende schok als een anti-blaf-band, maar wel even een fysieke reminder dat je niet goed bezig bent. Als je echt dedicated jouw klachten wilt verhelpen, dan zul je weer rechtop gaan zitten en het werk hervatten. Voorkomen is beter dan genezen, nietwaar?

ALEX werkt samen met een app op je smartphone. Zo kun je jouw eigen voorkeuren opgeven, bijvoorbeeld over hoe lang je gek mag zitten, voordat je de waarschuwing krijgt. Meer interessante toepassingen zie je in onderstaande video.

Mocht ALEX nou echt iets voor jou zijn, bestel ‘m dan op deze ALEX Kickstarter page. Juppp, helaas nog even wachten tot je hem hebt dus. Maar de verwachtingen zijn goed!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.