Larisa Aksenova is een niet te missen techvrouw op Instagram. Pumps, de mooiste kleren, maar ook altijd een laptop op haar foto’s. Het is echter niet alleen maar een gimmick: Aksenova is een echte slimmerd. Daarom is zij deze week in de running voor TechGirl van de maand.

QA Automation Developer

Larisa Aksenova werkt in Wenen, Oostenrijk, als QA Automation Developer bij een bedrijf dat tools maakt voor Microsoft producten. Het team werkt grotendeels vanuit Rusland, maar er wordt gewerkt aan een web-gebaseerd systeem om Microsoft Word-gebruikers nog makkelijker content te kunnen laten schrijven. “Vanaf mijn eerste werkdag in de IT had ik al een voorgevoel dat dit mijn passie is. Er zijn zoveel bedrijven en mogelijkheden en aanpassingen mogelijk, dat je echt moet zoeken naar slimme oplossingen. Het is best een creatief proces en je moet steeds kiezen tussen ontwikkeling en ontwerp.”

Larisa wordt erg blij van de mensen waarmee ze werkt. “Ze zijn geweldig. Ze hebben me altijd wel iets te leren en ik praat graag met ze over meer dan alleen werk. Ik schrijf auto-tests met Javascript en Jest en Puppeteer zet ik in voor het testen van de webapplicatie. Jest is een platform waarmee je geautomatiseerd kunt testen samen met Expect. Puppeteer is een Node.js-bibliotheek voor Chrome.” Daarin valt genoeg te leren, al zijn het niet alleen de heel technische aspecten die een uitdaging zijn.

Even stoppen is moeilijk

“Het moeilijkste vind ik om te stoppen en even een taak uit te stellen als die niet lukt. Aan de andere kant is het ook wel weer goed om een beetje strijdvaardig te zijn en te zorgen dat je toch nog dat doel behaalt. Ik ben in mijn vrije tijd ook veel met IT bezig: ik ga naar meetups, conferenties en ik doe online een cursus JS. Ik ben bovendien Engels aan het leren.”

Larisa is haar passie gevolgd en dat doet ze goed. “Ik heb geen opleiding. Ik ben op mijn 32ste compleet van werkveld veranderd. Ik dacht eerst echt dat ik niet goed genoeg was om dit werk te gaan doen, maar uiteindelijk zijn we allemaal begonnen als een onbeschreven blad. Natuurlijk ben ik nog vaak onzeker, maar ik werk met heel slimme mensen. En het is in ons vak ook niet mogelijk om alles te weten. Zelfs na je 30ste leer je elk jaar weer bij en kijk je naar dingen die je een maand geleden maakte, je realiserend dat je dat nu anders zou aanpakken.”

Larisa is te volgen op Larispusik op Twitter en Larispusik_la op Instagram. Je kunt eind deze maand op haar stemmen, want ze is in de race om TechGirl van de Maand te worden!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.