Laat je vrienden en familie jouw fietsrit beleven in 3D met Relive

Je kunt vrienden of familie natuurlijk gewoon vertellen hoe ver je wel niet gefietst hebt… alleen het ze zelf laten beleven is veel leuker! Dat kan met de app Relive. Niet alleen voor een hobbyfietser is dit leuk; het werd vorig jaar zelfs door deelnemers van de Tour de France gebruikt. De professionele wielrenners konden hiermee hun voortgang bijhouden.

Hoe werkt de app?

Download in de Appstore of de Playstore de Relive app en koppel deze aan je Strava of Garmin Connect account op ​de Relive site​. Strava en Garmin zijn, onder sporters bekende, apps die bijhouden hoe ver je gefietst hebt en welke route. Vervolgens wordt er van iedere rit langer dan 10 kilometer een filmpje gemaakt. Deze wordt binnen enkele uren na de rit naar je toegestuurd. Als je de app gekoppeld hebt aan je Strava account en onderweg foto’s maakt, zullen deze ook in het filmpje vertoond worden.

Het filmpje toont je rit in vogelperspectief, waardoor je als het ware door je gereden parcours vliegt. Net even weer wat leuker om op social media te delen dan een gewone foto van je tocht. Verder staan in de video ook de gereden afstand, gemaakte hoogtemeters en hoogteprofiel van je rit in beeld.

Het begin van Relive…

De makers kwamen op het idee toen ze met z’n drieën op fietsvakantie waren op Tenerife. Ze wilden de vakantie opslaan in een fietsfilmpje en dachten dat er vast al wel een app of programma voor bestond. Dit bleek niet zo en tada, Relive was geboren!

Het leukst voor bijzondere ritten

In het begin is het leuk om elk fietstochtje om te zetten naar een filmpje, maar als je vooral in dezelfde omgeving fietst, worden de filmpjes op den duur een beetje saai. De app is daarom vooral leuk als je bijvoorbeeld op vakantie een lange fietstocht maakt of aan een evenement of wedstrijd meedoet. Deze ritten kan je in de app bewaren als ‘favoriet’. Op deze manier kan je later terugkijken hoe gaaf je favoriete rit ook alweer was!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.