Kraamcadeau gadgets voor een TechGirl in de dop: deze wil je geven

Kraamcadeau gadgets voor een TechGirl in de dop: deze wil je geven

Ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau? Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig dat is. Ouders hebben vaak ‘alles al’, cadeaus worden dubbel gegeven of je weet simpelweg niet wát je kunt geven. In dit artikel delen we graag tips met je wat je aan die TechGirl in de dop kunt geven. Denk aan kraamcadeau gadgets en persoonlijke kraamcadeaus. Lees je mee?

Allereerst; van harte gefeliciteerd met de geboorte van een baby in je omgeving. Of het nu gaat om de baby van vrienden, collega’s of familie; je wilt met een leuk en passend cadeautje aankomen. Het vinden van een kraamcadeau kan lastig zijn. Hoe weet je nu wat past bij de ouders en het kindje? Er zijn echter kraamcadeaus die áltijd in de smaak vallen… en dat zijn persoonlijke kraamcadeaus en kraamcadeaus met naam.

Persoonlijk kraamcadeau

Je kunt op meerdere manieren een persoonlijk kraamcadeau geven. Denk aan het zelf maken van speelgoed, kleertjes of een dekentje. Superleuk voor de ouders en de pasgeboren baby. Persoonlijke kraamcadeaus worden, ik spreek hier ook uit eigen ervaring, veel meer gebruikt of in het zicht gezet. Juist omdat er dan liefde, moeite en tijd in zit. Het zijn cadeaus die je dan ook nooit meer weg zult doen.

Kraamcadeau met naam

Als je denkt aan een persoonlijk kraamcadeau, dan kun je ook denken aan een kraamcadeau met de naam van het kindje erop. Een kraamcadeau met naam is een supergoed idee voor een pasgeboren baby. Dit geeft vanuit jou, de gever, de liefde en moeite weer die jij erin gestopt hebt. Je hebt er echt de tijd voor genomen om iets leuks als cadeau te verzinnen. En als ouder ben je he-le-maal verliefd en blij dat ‘de naam’ naar buiten is gebracht; dus iedereen mag ‘m dan ook overal zien. Graag zelfs!

Dikke tip dus: een kraamcadeau met naam.

En een stukje eigen ervaring, want wij kregen bij de geboorte van onze zoon Little Dutch houten speelgoed met naam cadeau en die heeft eerst een tijdje op een plankje gestaan en nu wordt er fijn mee gespeeld.

Kraamcadeau gadget tip: loopauto

Wil je met iets persoonlijks en stoers aan komen? Denk dan eens na over een loopauto met naam, zoals de loopauto Fiat 500, loopauto Mercedes Benz of elektrische Vespa. Een loopauto beschikt vaak over licht en geluid, waardoor het kindje – als het wat ouder is – helemaal in de beleving van de auto/scooter kan komen. Baby’s eerste gadget!

Ook hier praat ik trouwens weer uit ervaring, want wij kregen voor onze zoon een loopauto cadeau van de vriendengroep. De eerste tijd stond de loopauto in de woonkamer en op z’n eigen kamertje en nu crosst hij er lekker mee rond (1,5 jr). En hij is er nog lang niet mee uitgespeeld!

Andere suggesties voor prettige (en handige!) kraamcadeaus…

  • Neem de hond even mee voor een wandeling – scheelt de nieuwe ouders weer een rondje wandelen!
  • Neem wat (gemakkelijk) eten mee, dat ze in hun eigen tijd kunnen opwarmen.
  • Stel voor dat je een middag op eventuele oudere kindjes past, mochten de ouders dat prettig vinden. Dan hebben ze zelf even tijd om enigszins te rusten (‘slaap wanneer de baby slaapt’).
  • Wil je speelgoed kopen? Ga dan voor houten speelgoed. Dit staat een stuk mooier, gaat een heel stuk langer mee en is niet zo ‘schreeuwerig’. Ideaal voor in de babykamer en de woonkamer.
  • Wil je iets kopen rondom verzorgingsproducten, ga dan voor items die bijvoorbeeld plasticvrij zijn. Dat geldt ook voor luiers. Wij vonden het zelf heel fijn om luiers (in een grotere maat, dat wel) cadeau te krijgen.

Oh, en dan sluit ik af met de gouden regel (althans, voor veel ouders); blijf niet te lang op kraambezoek.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met kraam-cadeau.nl.

👶 Voor alle mama’s-to-be en mama’s is er nu het TechGirl dossier ‘Mama & Baby’. Hier vind je alles over tech, gadgets en lifehacks voor (aanstaande) moeders. Recensies, vlogs, artikelen en meer!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.