Knalroze iPod touch (2019) review – voor de liefhebber!

Wist jij dat Apple nog steeds iPods op de markt brengt? Onlangs is zelfs de nieuwe iPod touch verschenen! Het kwam voor mij als een redelijke verrassing en eigenlijk hoor ik voornamelijk verbaasde reactie om mij heen. Wat mag je van het kleine multimedia apparaatje verwachten? En hoeveel geld moet je ervoor neerleggen? Je leest het in deze iPod touch (2019) review!

Design van de iPod touch (2019)

Het is ook nóóit goed. Ik hou van roze, maar er vallen behoorlijk wat gradaties binnen die range. En wat wil het geval? De knalroze iPod touch die ik toegestuurd heb gekregen, vind ik echt foeilelijk. Haha, mag dat ook? Dat felroze met het witte gecombineerd; niet mijn ding.

Toch ook positieve punten wat betreft het design: de nieuwe iPod is klein, dun en superlicht. Het design heeft wel een vrij brede rand (bezel) met alom bekende home-button, maar voor het beeld stoort me dat niet. En ook fijn: je kunt gewoon standaard in-ears in de iPod kwijt. Dat maakt het net even wat makkelijker als je het originele setje bent kwijtgeraakt.

Gebruiksgemak

Logischerwijs draait de iPod touch op het iOS besturingssysteem. In het najaar van 2019 komt ook iOS13 naar de iPod touch. Voor fervent Apple gebruikers niets nieuws aan de horizon, behalve dan dat deze iPod versie net weer wat sneller werkt dan al zijn voorouders. Dat heb je te danken aan de ingebouwde A10 Fusion Chip, die er met name in zit om krachtige games vlekkeloos te kunnen spelen.

Gaming

Dit najaar mogen gamers Apple Arcade tegemoetzien. Dit is een abonnementsdienst voor games met meer dan 100 nieuwe en exclusieve titels die zonder reclame en zonder extra aankopen gespeeld kunnen worden. Verder is het mogelijk games te downloaden voor offline gebruik. Apple Arcade is een leuke aanvulling op de populaire collectie gratis games in de App Store.

MobileMobile

Op de nieuwe iPod touch kun je ook leuke en productieve AR-ervaringen beleven in games, onderwijsapps of op het internet. Er zijn nieuwe snufjes AR technologie toegevoegd, zoals gedeelde AR, persistente AR, die gekoppeld is aan een specifieke locatie, en afbeeldingsdetectie, waardoor 3D-voorwerpen als speelgoed en beelden als bij toverslag tot leven komen.

Batterij

De iPod touch gaat meerdere dagen mee zonder opnieuw te hoeven worden opgeladen. En het mooie is: binnen 2 uurtjes ga je van 0 naar 100% batterijpercentage. Handig!

Prijs

De nieuwe Apple iPod touch kun je kopen in een aantal varianten. Zo kun je kiezen tussen tussen space gray, wit, goud, blauw, roze en rood. Prijzen beginnen bij 229 euro (32GB model) en lopen op tot maximaal 449 euro voor het 256GB model. Voor 339 euro zit je er precies tussenin – daarmee koop je het 128GB exemplaar.

Conclusie

Vooropgesteld: de iPod touch (2019) is een goed product. Het heeft een degelijk design, en alhoewel niet iedereen van de kleur en de bezel houdt; hij is klein, licht en ziet er logisch uit qua indeling. De touch is snel en biedt leuke gaming opties, zowel met AR toepassingen. Bovendien gaat hij echt wel lang mee op één oplaadbeurt.

Waarom dan toch die lage score? Nou ja… dat zit hem met name in de meerwaarde van het product. Wat heeft een iPod touch anno 2019 nog toe te voegen in ons gadgetassortiment? Hij kan namelijk heel veel van wat een nieuwe iPhone ook kan. Maar dan zonder de belfuncties. Als je niet gestoord wilt worden, dan zijn er zoveel andere opties om belletjes te negeren. Heb je daarentegen geen nieuwerwetse telefoon, dan kan het een leuke extra toevoeging zijn vanwege de AR bijvoorbeeld. Maar met 449 euro is dat wel een prijzig extraatje. Zou je dan niet liever doorsparen tot je die nieuwe iPhone wél betalen kunt? #LuxeProblemen

Design
6.7
Gebruiksvriendelijk
8.5
Functionaliteiten
8.5
Batterij
8.5
Prijs
4
6.3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten