Klusvrouwen zouden allemaal een laser meetlint moeten hebben

Je wilt even een muurtje sauzen. Kleurtje 000 is alweer zó 2015! Maarre… hoeveel verf heb je precies nodig? Daar sta je weer met je meetlint. De muur net te lang, dus je moet hem in 2 keer meten, het meetlint schiet langs je vingers… Bloed… Hysterie… Ellende! Vanaf nu is dat verleden tijd dankzij dit Bosch laser meetlint.

De ‘laser meetlinten’ waren er er natuurlijk al langer, maar nog niet eerder had ik ze gebruikt. Het leuke van deze Bosch tool is dat je ‘m zo uitgebreid kunt gebruiken als je zelf maar wilt. Zie bovenstaande video eens (helaas wel in het Duits)

Dus:

  • Je drukt hem aan,
  • je drukt op de laser knop,
  • richt op de muur,
  • drukt nog een keer op de laser knop,
  • en de Bosch tool vertelt je precies hoe ver je bij de muur vandaan staat.

Ik ga volgende maand verhuizen (hoera), en omdat ik een nieuwe vloer en gordijnen wil bestellen, ben ik afgelopen week bij de huidige bewoners langs geweest. Zoals dat zo vaak gebeurt “om de maten op te nemen” en om nog even te gluren natuurlijk 😉

MobileMobile

Gewapend met het laser meetlint en een notitieblokje gingen mijn vriend en ik naar binnen. Even een praatje maken, maar dan ook back to business. De lange muur, de korte muur, de hoogte van het plafond, de diepte van de vensterbank, de slaapkamer… binnen mum van tijd hadden we alle maten op papier. Ja op papier, dat lees je goed! Ouderwets he?!

Dat hoeft natuurlijk niet, de Bosch is te koppelen via Bluetooth met je smartphone. En even de app downloaden natuurlijk. Je kunt in deze app alle maten intekenen, er foto’s bij uploaden enz. Maar om deze app goed te kunnen gebruiken zul je er echt even goed voor moeten zitten en je er in verdiepen – wat ik dus helaas niet van te voren had gedaan. De app is duidelijk niet zo makkelijk als het apparaat. Dus kozen wij ervoor om lekker voor het kladblok te gaan, en de maten op te schrijven.

Dus geen ouderwets meetlint meer, maar wel een lekker ouderwets kladblok. Kun je ’s avonds samen nog lekker op de bank, met het kladblok, gaan filosoferen waar je de bank, de tv of de kast gaat neerzetten. Zeg nou zelf, dat is toch veel romantischer dan met je iPhone!?

Pluspunten:
Het gemak
Basisfuncties simpel in gebruik
Minder om:
Extra functies die moeilijk zijn
Prijs
7.8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.