Elke dag het internet een stukje mooier maken… hoe tof is dat? Kimberly ten Bras mag zich ‘lucky’ noemen: het is haar dagelijks werk! Van videografie, fotografie, grafisch design en webdesign; ze doet het allemaal. Hoe vat je zoiets nou eigenlijk samen in 1 titelomschrijving? Kimberly legt het uit!

“Ik heb een eigen onderneming en heb mezelf visual designer genoemd. Ik heb een tijdje moeten zoeken naar hoe ik het kan noemen, wat ik allemaal doe. Mijn werk is heel creatief. Máár, alleen met een camera en laptop. Ik kan echt niet tekenen met potlood en papier en ik ben ook niet geweldig met woorden. Eigenlijk is het dus digital visual designer, maar dat is wel een hele mond vol, haha. Ik zou dus echt niet weten wat ik zou moeten doen als ik 100 jaar geleden geboren was!”

“Vroeger wilde ik altijd filmregisseuse worden, maar toen ik begon met mijn opleiding, merkte ik dat alle andere creatieve aspecten ook leuk zijn. Ik sta het liefst zelf met een camera in de handen en vind editten ook erg leuk. Maar daarnaast vind ik de afwisseling met grafisch en webdesign ook erg leuk. Bij webdesign komt wat meer de technische kant erbij en werk ik ook af en toe met codes, terwijl grafische vormgeving juist heel erg de creatieve kant is.”

Up-to-date blijven

“Mijn werk bestaat uit 100% digitale vaardigheid. En ook in het vakgebied van marketing wordt de digitale wereld steeds groter, denk aan social media en onze grote vriend Google. Ik ben heel nieuwsgierig hoe dit de komende jaren gaat ontwikkelen. Ik denk niet dat we over 20 jaar met z’n allen nog op Facebook zitten, maar waar dan wel? Geen idee! Als visual designer is het natuurlijk belangrijk om goed up-to-date te blijven en mee te gaan met nieuwe dingen en ontwikkelingen.”

Kimberly’s werkdag begint daarom ook altijd met een uurtje internetten, op Facebook scrollen, nieuws lezen, YouTube kijken etc. “Vaak heb ik die dag van te voren iets van een to-do lijstje gemaakt: die mail beantwoorden, aanpassingen doen op die website en beginnen met die video editten. Daar ga ik dan eerst mee bezig en in de loop van de dag komen er altijd wel nieuwe mailtjes binnen, wordt ik getagd in een bericht op Facebook voor een nieuwe opdracht of iets anders leuks. Tussendoor neem ik af en toe een 10-15minuten pauze waarbij ik ook weer ga internetten of ik een (deel van een) serie kijk. Dus tja; voor zowel mijn werk als mijn ontspanning zit ik vaak achter mijn laptop.”

Nieuwe tech

“De afgelopen jaren zijn er nog steeds zoveel super leuke ontwikkelingen op het gebied van technologie! Ik moest dus echt een drone hebben en ik moest echt een 360 graden camera hebben! Deze gadgets brengen weer nieuwe mogelijkheden voor mijn werk en ik kan dus net weer iets anders maken. En dat vind ik zo leuk aan tech! We worden continue uitgedaagd om weer op een nieuwe manier tegen dingen aan te kijken en het geeft ons de mogelijkheid om net weer iets creatiever te zijn!”

“Ik hoop lekker door te groeien met mijn bedrijf Roadbliss en veel mensen te kunnen helpen met wat ik doe. Ik merk dat veel mensen nog struggelen met dingen zoals camera en goede audio of bijvoorbeeld video’s editten. Ik vind het natuurlijk leuk om dit zelf te doen maar misschien vind ik het ook wel wat om over een paar jaar workshops te geven. Als je eenmaal de basis weet is het namelijk vrij simpel om mooie dingen te maken, want ja, met de technologische ontwikkelingen wordt het ook allemaal steeds makkelijker. En dat zou ik graag willen delen, zodat mensen niet meer ‘bang’ hoeven te zijn voor ingewikkelde apparaten of programma’s!”

Dit artikel verscheen in de wekelijks terugkerende reeks van TechGirl van de Maand. Wil je ook dat Kimberly dé TechGirl van februari wordt? Stem dan vanaf 26 februari op haar.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.