Kim Hinsch

Kim Hinsch: “Een klein gebrek aan kennis zorgt dat je open blijft staan”

Ze is 9 jaar geleden bij Nationale Nederlanden begonnen en heeft zichzelf naar Scrum Master gebokst. Dat was geen voorbedachte rade. Onze potentiële TechGirl van de Maand Kim Hinsch zei zelfs eerst ‘nee’ tegen de baan. Dit is haar verhaal.

Kim Hinsch deed de MiddelbareHotelschool, maar kon nergens de functie krijgen die ze wilde. “Iedereen zei dat ik te weinig ervaring had voor de sales-afdeling van een hotel. Ik heb het geprobeerd, ik kwam er niet doorheen en ben toen Communicatie & Multimediadesign gaan doen met een minor in 3D graphics modelleren. Dat bleek beter bij me te passen. Het was echter een heel nieuwe studie, dus veel dingen waren nog niet op orde. Zo leerden we om in Maya te modelleren, maar dat werd eigenlijk alleen in Amerika gebruikt.”

Zo kwam Kim eigenlijk weer van een studie af waarmee ze uiteindelijk niet haar rol kon vinden. “Ik had 24 afwijzingen, ik wilde niet nog een keer een studie doen, want er moest toch geld worden verdiend. Andere van mijn klasgenoten van toen waren bij Squerist terechtgekomen als tester.?. Na een extensieve interne opleiding van een maand ben ik daar twaalf en een half jaar aan de slag geweest.”

Kim Hinsch

Het was ook via Squerist dat Kim binnenkwam bij NN. “Ik was tester voor het toenmalige MijnNN, toen testcördinator en ik draaide als externe mee in een reorganisatie bij NN. Hierna ben ik servicemanagement   voor nn.nl gaan doen. De hele organisatie ging op scrum over. Hoe zij het echter wilden insteken vond ik geen potentie bieden voor mezelfUiteindelijk is agile werken helemaal geïmplementeerd. Dat is op veel plekken goed gegaan, maar bij servicemanagement ging dat op een manier die niet bij mij paste.”

Toen de scrum master van het service managementteam op den duur met pensioen ging, vroeg haar manager toch aan Kim of zij die baan niet zag zitten. “Ik heb als voorwaarde opgegeven dat ik het wel graag op mijn manier wilde doen, want dat is in mijn ogen de juiste manier. Dat mocht. Het is een uitdagende baan, want ons team is eigenlijk overal een beetje van, terwijl agile werken erg is gebouwd op het idee dat je één team, één taak bent. Tegelijkertijd willen we allemaal waarde leveren voor de klant, dus 2,5 jaar geleden ben ik begonnen om helder te krijgen wat onze positionering was binnen het bedrijf.”

Scrum Master

Kim is specifieker gaan kijken wat haar team betekende en is toen gaan werken aan bewustwording in het team waar ze voor staan. “Het was natuurlijk wel spannend. Sowieso was scrum master worden wel spannend voor me, maar als je het doet, ga dan lekker veel kijken en leren. Het belangrijkst is accepteren dat je er misschien nog niet bent. Omarm dat. Juist dat stukje gebrek aan kennis zorgt dat je open blijft staan. Het is geen gemis, het is kracht, want je kunt de ‘domme’ vragen blijven stellen en het je eigen maken.”

MobileMobile

Scrum master is ook een heel persoonlijke baan. Je moet jezelf meenemen door wie je bent en hoe je bent. “Als je echt jezelf kunt zijn, dan zorg je dat deze functie goed werkt. Je moet er voor een team zijn, dat kan niet op de automatische piloot. Inmiddels heb ik mijn eigen ik wel kunnen ontdekken. Ik weet wat voor scrum master ik ben en wat mijn waarden zijn. De rest is vooral een vertrouwensband opbouwen met je teams. Zo kun je mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen, maar ook uit het team. Je moet verder kijken dan alleen de processen.”

Het is natuurlijk wel wat anders om scrum master te zijn, vergeleken met de hotelschool. Kim mist het niet. “Het is zo anders dan de hotelschool, ik pas geen dingen die ik toen heb geleerd toe op mijn werk nu. Je leert op de hotelschool over etiketten, juist niet over jezelf zijn. Je speelt een rol en bent meer dienend, dan dat je leidend bent als jezelf. Je moet je kwetsbaar op durven stellen en nieuwsgierig zijn. Wel is het aan te raden om de scrumguide van voor tot achteren te kennen. Dat stukje theorie is van belang, naast uiteraard sterk in je schoenen staan, want je moet altijd kunnen meepraten of vragen.”

Non-verbale communicatie

Dat ze zichzelf helemaal heeft gevonden, wil niet zeggen dat Kim is uitgeleerd. “Ik vraag vaak terugkoppeling aan mijn team en regelmatig komt dan terug dat mijn non-verbale communicatie veelzeggend is. Soms straal ik iets heel anders uit dan ik zeg. Mensen zien een frons soms als boosheid, terwijl ik dan gewoon nadenk. Het is mijn ontspannen gezicht, maar daar moet ik wel aan werken. Feedback is key als je wilt groeien. Ik zit hier zo goed, we zijn sinds september met een nieuwe transformatie bezig en dat is heel gaaf en vernieuwend. Power to the teams, en als scrum master is dat fantatisch om aan bij te dragen. Sowieso is NN een modern bedrijf: ik word als vrouw niet anders behandeld. Ons scrummastergilde bestaat zelfs uit vijf vrouwen van de tien personen en ons MT heeft sterke, vrouwelijke vertegenwoordiging.”

Het was voor Kim wel even omschakelen toen corona zijn intrede deed in de wereld. “Als scrum master is online werken lastig, omdat je te maken hebt met allerlei collega’s. De ene is camera shy, de ander zien online werken helemaal niet zitten en je moet heel erg leren omgaan met verbale communicatie die mensen geven. Wat zeggen mensen wel, wat zeggen mensen niet? De gewenningsperiode is nu gelukkig wel voorbij, maar soms is het fijner om elkaar recht in de ogen te kunnen kijken.”

Kim Hinsch is in de running om TechGirl van de Maand te worden. Stem aan het einde van deze maand op haar in het aparte stemartikel hier op TechGirl!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten