Seriously, jouw smartphone is vies! De meeste elektronica bevatten meer bacteriën dan een wc-bril. We kijken gemiddeld zo’n 60 tot 80 keer per dag op onze smartphone, maar denken er niet echt over na om die schoon te houden. Met de hulp van een schoonmaakexpert hebben wij een aantal hygiëne risico’s en bijpassende oplossingen verzameld. Deze week lees je hoe jij het beste jouw smartphone schoonmaakt.

Mijn smartphone is vies. En nu?

Namen we vroeger Donald Duckjes mee naar het toilet, inmiddels nemen we onze smartphone mee ter vermaak. Tja, hoe krijg je dat ooit weer schoon?

Doen:

  • Maak je scherm regelmatig schoon met een microvezeldoekje
  • Zet voor een grondige schoonmaak je telefoon uit en haal alle onderdelen los. Desinfecteer het toestel en haal overbodig vuil weg. Dit doe je met een doekje en wattenstaafje gedoopt in een mengsel van water en azijn. Maak het alsjeblieft niet te nat. Het moet maar een heel klein beetje vochtig zijn. Elektronica en vocht werken natuurlijk niet heel goed samen, dus pas op.

Niet doen:
Spray geen schoonmaakmiddelen direct op het scherm, want dan komen er druppels in de speaker of microfoon. Ernstige beschadiging van je toestel kan het gevolg zijn!

Dit artikel kwam mede tot stand door een bijdrage van Helpling, het online platform voor schoonmaakhulpen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.