woonkamer

Je televisie-abonnement opzeggen is niet het einde van de wereld

Het tijdperk van illegaal downloaden lijkt steeds verder achter ons te liggen. Bij mij is dat vooral te danken aan Pathé Unlimited en Netflix. Door Unlimited zie ik de nieuwe films in de bioscoop en door Netflix kan ik lekker series kijken. En Netflix heeft niet alleen invloed gehad op downloadgedrag: ik heb mijn televisie-abonnement opgezegd bij mijn internetprovider.

Mijn televisie-abonnement opzeggen was iets dat ik lange tijd niet voor mogelijk hield. Nog steeds spenderen Nederlanders uren per dag achter de televisie, als we de cijfers mogen geloven. Ik zag mijn televisie altijd als een soort gezellige achtergrondmuziek, of een bewegend schilderij. Als ik thuis was, dan was hij aan. Vaak bij het tikken lekker wat simpels zoals MTV, maar ook af en toe een film (ondanks de irritante reclameblokken tussendoor).

Televisie heeft grote invloed op me gehad en dat heeft het nog steeds, echter niet meer in dezelfde vorm. Toen ik klein was, ging ik altijd vroeg naar beneden om Telekids te kijken, zodat mijn ouders nog even konden slapen en ik toch werd vermaakt. Toen ik enorm Spice Girls-fan was, heeft een vriendin ooit in de klas de nieuwe clip (Spice Up Your Life) mogen laten zien, omdat we er allemaal zo keihard fan van waren dat we de primeur zo snel mogelijk moesten zien.

Toen de akelige daden van New York plaatsvonden in 2001, was dat op televisie overal te zien en ik kwam het dan ook tegen toen ik na school Oprah wilde kijken. En ik weet nog goed dat ik nooit naar SBS6 keek, maar toevallig langs het interview met de moeder van Jan Smit zapte en bleef hangen: ik was er blij mee, want de volgende dag op werk sprak iedereen over al die gekke huis-, tuin- en keukenmaterialen die de vrouw opnoemde.

Toch heb ik mijn televisie-abonnement opgezegd. Ik weet dat ik dingen ga missen: zeker MTV voor tijdens het tikken, NPO voor Heel Holland Bakt en Boer Zoekt Vrouw en de gratis films die op televisie kwamen. Toch zijn het geen dingen die ik echt essentieel acht in mijn leven. Ik kijk slechte Netflix-series tijdens het tikken en ik geniet van het grote filmaanbod van de dienst op de momenten dat ik wel met volle aandacht kijk. Ook kan ik altijd kiezen wat ik wil zien, in plaats van dat ik afhankelijk ben van zenders die allemaal hun eigen gang gaan en waarin ik maar met hun wind moet meewaaien.

Ik ben blij dat ik het heb gedaan, want het scheelt me enorm in maandlasten én ik kan alsnog de herhalingen van de NPO-programma’s online bekijken. Niet dat mijn televisie zelf ook de deur uit gaat, want die functioneert nog altijd prima om games te spelen.

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
opvouwbare zonnebril
Onwijs leuk – deze opvouwbare zonnebril!

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten