Je kind ziek? Gebruik deze techie thermometerspeen

Als je kind koortsig is, heb je dat meestal al snel door. Toch is het verstandig om dit na te meten zodat je de precieze temperatuur in de gaten kunt houden. Staaf- en oorthermometers ken je waarschijnlijk al wel, maar de thermometerspeen ook? Heel handig. Lees snel waarom!

Als de temperatuur van je kind hoger is dan 38°C, heeft hij of zij koorts. Meestal is de reden daarachter onschuldig, maar je kan beter te vaak meten dan te weinig. Wat betreft het meten van temperatuur zijn er ontzettend veel verschillende manieren om het te doen met allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Zo heb je staafthermometers, oorthermometers en dus ook speenthermometers! De thermometerspeen is misschien wel het makkelijkst in gebruik omdat het voor je kind een voorwerp is waaraan hij gewend is. Hij of zij heeft waarschijnlijk vaker een speen in en heeft dus niet eens door dat je op deze manier de temperatuur meet.

Lang sabbelen op de thermometerspeen

Nadeel is wel dat de meting ongeveer twee minuten duurt en je kind dus ook minimaal twee minuten aan een stuk door op de speen moet blijven sabbelen. Dit is dus vooral een goede oplossing als je kind toch al van de speen houdt. Anders wordt het lastig.

Houd er verder rekening mee dat de temperatuur in de mond wat lager ligt dan in de rest van het lichaam. Dit verschil is ongeveer een halve graad in vergelijking met het inwendige lichaam.

Voor de meest nauwkeurige meting is nog steeds een rectale thermometer aan te raden, maar om snel te checken is de thermometerspeen een perfecte oplossing.

In alle soorten en maten

Er zijn veel verschillende kleuren en ontwerpen thermometerspenen op de markt, maar uiteindelijk doen ze allemaal hetzelfde: de temperatuur meten.

Zo heb je deze leuke thermometerspeen in tijgervormpje, die ook nog eens een alarmsysteem heeft. Of deze in de vorm van een beer, die ook nog komt met een beschermhoesje. De meeste spenen zijn rond de 20 euro, maar vind je dat toch iets te veel dan kan je ook nog voor deze speen gaan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.