Google Home Mini

Je gemak in huis vergroten met domotica

We kunnen anno 2019 niet meer om technologie heen. Overal waar je kijkt zie je een elektrisch apparaat gericht op het vergroten van je gemak. Simpele handelingen hoef je niet zelf meer te verrichten. Overal is een apparaat voor dat je kan helpen. En vaak kun je die apparaten dan nog eens verbinden met andere apparaten. In dit artikel geven we je voorbeelden hoe jij effectief je gemak in huis kunt vergroten met behulp van domotica.

Slimme stofzuiger

Stofzuigen is van weinig mensen een favoriete hobby. Het is niet alleen een tijdrovend klusje, ook dat vervelende snoer kan nog wel eens op je zenuwen werken. Er bestaan sinds kort slimme stofzuigers die je met een klik op je smartphone aan het werk kunt zetten. Zo hoef je alleen aan het eind van de dag de stofbak te legen. Wees niet bang dat de stofzuiger al je meubels sloopt of zichzelf van de trap rijdt. Door de high-tech sensoren zal hij hier feilloos omheen sturen. 

Deuren dicht

Wat is er vervelender dan, vlak voor je naar bed gaat, al je deuren nog op slot moeten doen. Er zijn veel slimme sloten op de markt die dit probleem tegengaan. Met een handige app kun je bepalen welke sloten je op slot wilt doen. Daarnaast biedt de app de functie dat sloten ontgrendelen wanneer je in de buurt van het slot komt en automatisch vergrendelen wanneer je weg bent. Handig en veilig!

Lampen uit

Lig je veilig in bed met je deuren dicht? En lig je net comfortabel? Ja hoor, ben je vergeten het licht uit te zetten… Ook voor dit simpele klusje bestaat nu hulp. Je kunt vanuit bed het licht aan- en uitzetten. Dit valt ook buitenshuis te doen. Ben je op je werk en ben je vergeten of je je lampen uit hebt gedaan? Dan kun je via je app de aan/uit status checken en aanpassen. Zo kun je vanaf je smartphone besparen!

Gordijnen dicht

Ook je gordijnen zijn sinds kort te verstellen met technologie. Laat je gordijnen sluiten door je elektrische gordijnrails of draai vanuit je bank je rolgordijnen naar beneden. Hoewel dit absoluut nog geen goedkope rolgordijnen zijn, begint de prijs wel te dalen. Misschien nog even wachten met het kopen van een elektrisch rolgordijn dus!

MobileMobile

Technologie krijgt een steeds prominentere plaats in ons dagelijks leven, zo ook in je woning!

Dit artikel kwam tot stand dankzij een betaalde samenwerking.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.