Omdat mijn laptop niet al te best geluid heeft, was ik op zoek naar een kleine speaker. Eentje die ik makkelijk overal naartoe kan slepen, maar die ook prima geluid heeft. Ik besloot de JBL Go hiervoor aan te schaffen. Dat dit een populaire keus is, blijkt wel uit het feit dat in de eerste 8 verkoopmaanden alleen al in Europa 1 miljoen JBL Go’s verkocht werden!

Geluidskwaliteit

De allerbelangrijkste reden waarom je een speaker koopt, is natuurlijk geluidskwaliteit. Eerlijk gezegd had ik niet ontzettend veel verwacht van het geluid van de JBL Go. Ik was dan ook super verbaasd over hoe hard de speaker wel niet gaat als hij op maximaal staat: je kan met drie meter 180 Hz – 20 kHz halen, wat betekent dat ook lage basgeluiden te horen zijn. Verder is het geluid van de speaker mooi en helder.

Techniek achter de JBL Go

De JBL Go is te gebruiken via Bluetooth. Hierdoor speel je vanaf zowel je telefoon, als je laptop en je tablet heel gemakkelijk muziek af. Geen zorgen als je geen Bluetooth binnen handbereik hebt, de speaker is ook uitgerust met een 3.5 mm AUX-ingang. Naast dat de speaker klein is, valt het gewicht van 130 gram ook reuze mee. Helaas is de speaker niet waterdicht.

Bellen via je speaker

Ook is de JBL Go voorzien van een ingebouwde microfoon, waarmee je gemakkelijk gesprekken kan aannemen. De speaker is ook voorzien van ruis- en echo-onderdrukking zodat je je gesprekspartner prima kan verstaan.

Design en kleuren

De kleine JBL speaker heeft een strak design met vijf knoppen aan de bovenkant. Naast dat je met de ‘telefoonknop’ gesprekken kan opnemen, kan je hiermee ook je muziek op pauze zetten of doorgaan naar een volgend nummer. Het nadeel van de knoppen is dat in een donkere omgeving moeilijk onderscheid te maken is, waardoor je al snel op een verkeerde knop drukt. Ook is de speaker in 8 verschillende kleuren te verkrijgen. Heb je geen zin in een zwarte speaker? Ga dan bijvoorbeeld voor oranje, roze, geel, grijs, rood, blauw of turquoise!

Batterijduur

Wanneer je non-stop muziek speelt, gaat de JBL Go zo’n 5 uur mee. Niet heel lang, maar een prima tijd voor zo’n kleine speaker. Ga je een middagje in het park of op het strand zitten en raakt hij toch leeg? Door de micro-USB aansluiting gooi je er makkelijk een powerbank aan! Binnen 1.5 uur is hij dan weer volledig opgeladen.

En wat betaal je ervoor?

Voor maar drie tientjes koop je al een JBL Go. Daarmee heeft hij een prima prijs/kwaliteit-verhouding, want voor die dertig euro krijg je een uitstekende speaker.

Van mijn aankoop heb ik zeker geen spijt. De JBL Go is met zijn kleine formaat een fijne speaker, die te koop is in leuke kleuren. Daarnaast komt het geluid boven alle verwachtingen uit, zo helder, en het maximale volume is ook hard genoeg. De extra belfunctie werkt goed en is een handige toevoeging. Kortom, deze speaker is een echte Go.

JBL Go Review: deze speaker is een echte 'go'!
Geluidskwaliteit7
Design9
Handzaamheid9
Gebruiksvriendelijkheid7
Batterijduur6.5
Prijs9.2
Voordelen
  • De lage prijs
  • Lekker klein formaat
  • Verkrijgbaar in leuke kleuren
Nadelen
  • Knoppen moeilijk te vinden in het donker
  • Niet waterdicht
8Totale Score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.