thuiswerken vpn

Is jouw thuiswerkplek wel cyberveilig?

Het is ruim een jaar geleden dat we ons ergonomisch verantwoorde kantoorbureau verruilden voor een plek aan de keukentafel. En hoewel we zeker hebben gekeken naar duurzame oplossingen voor wat betreft het meubilair, is er nog veel werk aan de winkel. Zo geeft ruim vier op de tien mensen aan dat zij het tijd vinden om de thuiswerkplek cyberveilig in te richten. Is jouw thuiswerkplek wel veilig genoeg?

Onderzoek Kaspersky

Nu met al dat thuiswerken gaat alles digitaal; dat laat je toch iets meer stilstaan bij de risico’s die daaraan kleven. Wat als een hacker vrolijk kan meekijken met je Zoom meeting? Ruim vier op de tien mensen vindt het tijd om de thuiswerkplek cyberveilig in te richten: dat bleek onlangs uit onderzoek van Kaspersky. Zo bleek dat de wens om een cyberveilige werkplek in te richten is gestegen met 15% sinds maart/april vorig jaar! Wat tijd al niet kan doen…

Tips voor een cyberveilige thuiswerkplek

Uit het onderzoek volgt ook dat daar een rol is weggelegd voor de werkgever, aldus deze deelnemers aan het onderzoek: 43% meent dat de werkgever meer kan doen om het thuiswerken cyberveilig te maken. Maar goed, een goede oplossing kan natuurlijk ook bij jezelf beginnen. Kaspersky komt dan ook met wat basistips. Dan is de rest mogelijk iets waar je werkgever over moet gaan nadenken 😉

– De meeste problemen kunnen al voorkomen worden door cyberbewustzijn te creëren. Wat is nou een verdachte link? En wanneer kun je een mailtje beter niet openen?

MobileMobile

– Weet wie je moet contacten bij de IT-afdeling wanneer je problemen ervaart;

– Houd je apparaten altijd up-to-date en zorg voor goede beveiliging;

– Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord hebt, en deel dit niet met anderen!

Wat is jouw gouden tip voor een cyberveilige werkplek?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.