Waar je vroeger fysiek een kaartje moest kopen, zijn tijden nu toch echt veranderd. Het is tegenwoordig heel normaal om voor een concert een e-ticket te kopen. Je gaat in een virtuele wachtrij staan en wacht af. Krijg je een kaartje toebedeeld, dan reken je online af via internetbankieren. Maar hoe veilig is dit? Wij zochten het voor je uit.

Concertkaartje hoe het vroeger ging

Vroeger moest je voor een concertkaartje naar een officieel verkooppunt. De grootste fans zaten toen al vaak met een slaapzak voor de deur om verzekerd te zijn van hun kaartje. Tegenwoordig sta je in een online wachtrij te hopen dat je snel genoeg een e-ticket kan bemachtigen voor het optreden van jouw favoriete band. Zo had ik dat laatst met Rammstein. Ik kwam er maar niet doorheen. Gelukkig hielpen wat vrienden mee en heb ik een e-ticket weten te bemachtigen. Dat ik dan een geprint papiertje heb als souvenir in plaats van een echt kartonnen kaartje neem ik maar voor lief. Het concert zal er niet minder gaaf om zijn!

E-ticket of hardcopy ticket?

Tegenwoordig is bijna alles digitaal te regelen. Dit is vaak makkelijk, snel, goedkoper en beter voor het milieu! Een hardcopy ticket is natuurlijk wel leuk om te krijgen, maar is ook lastiger om eventueel door te verkopen als je onverhoopt toch niet kan gaan. Met een e-ticket kan je iemand ook goed genoeg verrassen. Maak er een leuk knutselwerk van en stop een geprint e-ticket in een envelop erbij. Een e-ticket hoef je niet per se te printen. De scanners en telefoons van tegenwoordig zijn vaak al zo goed dat de code vanaf een beeldscherm gescand kan worden. Dankzij de app TicketSwap kan je een e-ticket ook snel genoeg doorverkopen. Zeker de uitverkochte concerten zijn erg in trek. Dan ben je bijna zeker dat je jouw e-ticket met wat winst kan verkopen.

Maar is zo’n e-ticket veilig?

Koop een e-ticket altijd via de officiële verkooppunten. Wanneer je naar de site van de eventhal of band gaat, word je meestal via een link doorverwezen naar het officiële verkooppunt. Bij deze verkooppunten ben je verzekerd van een geldig kaartje en kan je veilig betalen op diverse manieren. Mocht het concert dan alsnog uitverkocht zijn, dan kan je nog altijd via TicketSwap veilig een geldig e-ticket kopen. Je e-ticket krijg je dan al snel genoeg via de mail binnen. Dus zorg ervoor dat je e-mail een goed veilig wachtwoord heeft. Sla je e-ticket vervolgens op in een mapje op je pc of telefoon zodat je deze bij de hand hebt wanneer je gaat. Een e-ticket via de officiële verkooppunten is veilig en een gemakkelijke manier om tegenwoordig een concert te bezoeken.

Betaal niet te veel!

Nog een laatste tip: betaal nooit meer dan het dubbele van een concertkaartje. Betaal je meer, dan houd je alleen de illegale handel in stand. Mis je hierdoor je favoriete band? Zorg er dan voor dat je de volgende keer met een flink aantal vrienden online klaar zit om een of meerdere e-tickets te bemachtigen. Heb je dan tickets over, dan verkoop je ze snel weer door via TicketSwap voor een eerlijke prijs.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.