Is de CES-prijs ingetrokken van een… vibrator?

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden: CES, de grote Consumer Electronics Show in Las Vegas. We willen er nog steeds graag een keer heen, al is het maar om te onderzoeken of de beurs echt zo seksistisch is als boze tongen beweren. Zo meent de startup Lora DiCarlo dat hun vibrator eigenlijk een prijs zou winnen, maar dat door de neus geboord zag worden. We duiken in de achtergrond van dit zinderende verhaal.

CEO Lora Haddock kreeg in oktober bericht dat hun eerste vibrator een prijs had gewonnen op CES in de categorie Robotics & Drones. Heel gaaf natuurlijk, maar dat feest was voorbij toen er nieuw bericht volgde. Het bedrijf achter CES schreef niet alleen dat de vibrator toch maar geen award kreeg, Lora DiCarlo mocht ook geen stand op de beurs.

Er werd verwezen naar de regels, waarin staat: “Producten die door CTA als immoreel, obsceen, onfatsoenlijk, onrein of niet in overeenstemming met het imago van CTA worden beschouwd, worden gediskwalificeerd.” Dat is op zijn minst vreemd, want CES staat erom bekend de plek te zijn voor wat vreemdere onthullingen, zoals bijvoorbeeld seksrobots en virtual reality porno.

Adult Entertainment Expo

Reden voor mevrouw Haddock om te stellen dat de organisatie seksistisch is, want blijkbaar vallen seksuele producten voor dames onder de noemer immoreel, obsceen of onrein. En dat is natuurlijk niet oke. Overigens maakte de CES-organisatie het later nog wat erger, door te stellen dat het product niet past in de bestaande productcategorieën. Een beetje flauw, maar het heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de beurs vroeger altijd tegelijk met de Adult Entertainment Expo was.

Nou ja, wat ons betreft zit Haddock wel goed, want iedereen kent de bijzondere verhalen van seksartikelen op CES. Laten we ook niet vergeten waar dit evenement wordt gehouden, in het niet al te heilige Las Vegas waar zelfs robotpaaldansers te vinden zijn. En als de organisatie seks dan blijkbaar echt not-done vindt, dan zou het ook de wat meer op mannen toegespitste seks-artikelen moeten weren.

Osé

De vibrator waar het om gaat, Osé, doet denken aan de Lelo. Hij is handsfree en je kunt hem op afstand bestuderen. Het genotsspeelgoed is gemaakt in samenwerking met een Amerikaanse universiteit en er is heel wat research in gaan zitten. Het is niet een soort goedkoop ding wat je in elke seksshop vindt, het is een luxe apparaat. Sowieso is een goede vibrator letterlijk en figuurlijk meestal niet goedkoop.

Het is te hopen dat de organisatie van CES zich na dit akkefietje flink achter de oren krabt, zelf misschien een Osé aanschaft en dat CES uiteindelijk hopelijk een warmer welkom biedt voor vrouwen en de genotsproducten die daar bijhoren.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Easytoys.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.