Is jouw iPhone al voorzien van iOS 11.1.1? Dat is mooi, want dan ben je weer beter beveiligd tegen online gespuis. Maar, het is niet allemaal pracht en praal: je kunt zomaar eens problemen krijgen met je iPhone-batterij. Er is namelijk een app die extreem veel energie slurpt.

De website PiuinkaWeb heeft ontdekt dat er een bug zit in… de YouTube-app. Mega-irritant, want het wordt vaak erg moeilijk gemaakt om te YouTuben zonder die app. Toch is het wel de moeite waard om YouTube als app te verwijderen of uit te schakelen: de app schijnt je iPhone enorm heet te maken en sowieso speelt het je batterijleven parten. Er zijn gebruikers die hebben aangegeven dat de app ervoor zorgt dat hun geliefde iPhone-batterij met maar liefst een procentje per minuut omlaag gaat.

iPhone-batterij

Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te bedenken dat je iPhone dan niet eens een paar uur zonder “touwtje” kan. Overal op zoek moeten naar stopcontacten, dat is geen mobiel leven. Doe jezelf dus een lol en check je iPhone. Zelfs als je denkt dat je er goed vanaf komt met je hyperdure, moderne iPhone X: ook die heeft net zoveel last van de YouTube-app.

Wie er natuurlijk pas echt iets aan kan doen, dat is YouTube zelf. Gelukkig gebeurt dat ook, want sinds een weekje is YouTube op de hoogte en wordt er keihard gewerkt aan een oplossing voor dit toch wel ietwat gênante probleem. Helemaal omdat er inmiddels wel een update is geweest, die zelfs ondersteuning van de iPhone X zou hebben. Prima dat YouTube zo te gebruiken is op je iPhone, maar zijn die libdubs echt al die keren opladen waard?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.