Influencer Talk: Pauline Weuring haalt ontspanning uit social media

Als influencer wordt er best veel van je verwacht. Soms voelt het net alsof een dag niets plaatsen, een dag niet geleefd is. Die druk voelt foodblog-koningin Pauline Weuring gelukkig niet. In Influencer Talk deelt de vrouw achter Uitpaulineskeuken.nl haar liefde voor social media.

Je runt het blog Uitpaulineskeuken.nl, ben je dan ook veel met technologie bezig?

“Ja, ik ben eigenlijk de hele dag met technologie bezig. Ik gebruik mijn telefoon voor het delen van social updates en het maken van lijstjes in Wunderlist. Daarnaast werk ik veel achter mijn laptop: ik schrijf teksten in WordPress, bewerk foto’s in Lightroom en dan is er nog de mailbox enzovoorts. En ik heb een eigen recepten-app, de Uit Pauline’s Keuken-app.”

Ben je zelf een beetje tech-minded?

“Ik ben best wel een beetje een techgirl. Mijn eerste blogs heb ik zelf gemaakt, niet helemaal from scratch maar ik paste daarbij wel kleurcodes en fonts aan. Ik weet ook snel waar ik moet zoeken als ik iets technisch moet veranderen. Daarnaast heb ik best wel verstand van WordPress en alle plugins die daarbij horen. En ik doe bijna alles digitaal: van boodschappen tot administratie.”

Wat vind jij de leukste ontwikkeling op het gebied van tech?

“Ik vind technologie in het algemeen een geweldige ontwikkeling. Het gaat zo snel en het is zo vernieuwend. Het maakt je leven echt makkelijker! Denk aan lijstjes die je digitaal af kunt vinken, bestanden die je met je hele team kunt delen, communiceren in beeld met geluid overal ter wereld: ik vind het fantastisch. Ik houd van efficiënt werken en daar past dit natuurlijk helemaal bij.”

Je bent echt constant met tech bezig! Hoe erg voel jij de druk van social media?

“Ik voel geen druk, want het is een soort hobby van me. Wel vind ik het soms lastig om alle comments bij te houden en te beantwoorden, dat zijn er te veel. Verder haal ik vooral veel ontspanning uit social media. Ik kan er lekker mijn hoofd leeg mee maken na een lange dag werk. Dan scroll ik vaak even door mijn Instafeed. Ook op vakantie vind ik het leuk om juist dingen te delen, ik ervaar dat dan niet als werk.”

MobileMobile

Je bent een drukke en bekende vrouw, bepaal je zelf wanneer je wat post?

“Yes, ik plan alles zelf in, dat is waarschijnlijk ook een reden dat ik geen druk voel. Van Twitter tot Instagram, Facebook en Pinterest. Iedere dag verschijnen daar de nieuwste blog-updates. Daaromheen plaats ik ook nog wel dingen uit de losse pols, bijvoorbeeld op Instagram Stories of op Pinterest. Gewoon wanneer ik daar zin in heb.”

Technologie speelt in jouw leven een enorm grote rol, wat vind je daarvan?

“Ik vind het geniaal omdat het alles een stuk makkelijker maakt. Wat ik wel merk is dat ik het soms lastig vind om alle berichten bij te houden. Dus niet alleen de reacties op social media, maar bijvoorbeeld ook WhatsApp. Omdat ik natuurlijk ook al veel berichten op mijn blog en social kanalen krijg, laat ik dat wel eens voor wat het is. Socialer wordt het er dus niet echt op. Ik spreek dan toch liever face to face met vrienden af dan dat alles digitaal gebeurt. Maar overall gezien vind ik dat technologie ook juist verbindt. Als ik nu op vakantie ben, kan mijn moeder meekijken via mijn Stories. Dan hoef je bij thuiskomst ook geen foto-avondjes meer te houden, haha!”

Wat hoop je dat er ooit nog eens uitgevonden wordt met technologie?

“Ik zou heel graag een boodschappenservice willen voor kleine bestellingen. Als ik merk dat de bananen op zijn, dat ik deze dan kan bestellen en 2 uur later in huis heb. Dat lijkt me ideaal. Een soort Deliveroo voor ingrediënten dus. Maar dat is meer een dienst, dan een technologie. Technisch zou ik het zo niet weten, ik mis niet echt iets. Pas als het er is, dan denk ik: wat briljant, dat hadden ze eerder moeten doen!”

Influencer Talk is een terugkerende reeks op TechGirl waarin influencers meer vertellen over de rol van technologie in hun dagelijks leven. Volgende keer is de beurt aan radiopresentatrice Fien Vermeulen.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.