Milou van Roon

Influencer Talk: Milou van Roon vindt drones helemaal niet handig

Ze doet net alsof ze vooral voor haar werk op Facebook en Instagram zit, maar stiekem vindt ze het privé veel te leuk. Milou ‘Explorista’ van Roon deelt met ons hoe ‘tech’ ze is in een nieuwe editie van Influencer Talk.

Wat doe je met technologie in jouw beroep?

“Ik werk fulltime als oprichter en hoofdredacteur van Explorista.nl, dé reisblog voor vrouwen die leuker en vaker willen reizen. Mijn beroep is volledig digitaal, dus ik gebruik elke dag technologie. Op dagelijkse basis gebruik ik mijn Macbook Pro en mijn iPhone 6. Ik zit helaas ook veel te veel op apps, haha. Mijn meest gebruikte apps zijn toch wel Instagram en Facebook, dat ik allebei zakelijk gebruik, voor mijn Instagram-account en mijn Facebook groep. Althans, dat is mijn smoesje, want ik zit er ook veel te vaak privé op, haha!”

Ben je zelf tech-minded?

“Ik denk het wel. Ik merk dat ik tegenwoordig voor alles naar een digitale oplossing zoek. Ik doe liever een chat met de bank, dan dat ik moet bellen of -de horror- langs moet gaan in persoon. Sterker nog: ik ga liever voor een totaal digitale bank. Ik vind het heel irritant als bedrijven hun online tak niet goed ingericht hebben.”

Je had het net al even over Facebook en Instagram. Hoe ervaar je de aanwezigheid en de druk van social media?

“Ik vind social media een lastig iets. Social media is een tool, en het is natuurlijk maar net hoe je er zelf mee omgaat. Maar het is wel een tool die gebouwd is om zo verslavend mogelijk te zijn, en te spelen met de menselijke behoefte voor verbinding en bevestiging. Ik voel niet zozeer een druk als bekend persoon, maar wel als online creator om actief te zijn op de platformen en daar bepaalde nummers te halen waar adverteerders met me samen willen werken. Dat vind ik soms moeilijk, want als je je waarde uitdrukt in nummers gaat heel veel nuance verloren. Ik gebruik social media voornamelijk voor de lol, voor de connectie met mijn volgers. Vooral Instagram Stories vind ik leuk op dat gebied, daar krijg ik superveel reacties.”

Stories is een goede uitvinding ja. Wat vind jij de leukste ontwikkeling op het gebied van tech?

“Ik ben een beetje laat met de hele trend, maar ik ben toch om en van plan om binnenkort een smartwatch te kopen. Ik merk dat alles kunnen bijhouden wel bij mijn neurotische persoonlijkheid past, en ik hoop dat het me aanzet om wat meer te bewegen tussen mijn reizen door. Op reisgebied: ze hebben nu op bepaalde plekken op Schiphol bagagescanners waarbij je niets meer uit je koffer hoeft te halen. Dat vind ik ideaal. Stukken sneller en scheelt een hoop gehannes. En mobiele boardingpasses, nog zoiets!”

Ja, al weet ik nooit zeker in welk geval ik bij die bagagescan terechtkom! Zeg, hoe ben je ooit begonnen met je Explorista?

“Ik ben begonnen als freelance journalist, en toen was Explorista een hobby die ik erbij deed. Over de jaren heen leerde ik steeds meer over het runnen van een website als bedrijf, en sinds 2018 werk ik fulltime voor de website. Ik begon Explorista.nl omdat ik weinig websites zag die écht nuttige informatie combineerde met een persoonlijk sausje. Het was allemaal óf heel informatief, óf alleen maar “lief dagboek”. Ik vond dat er ruimte was voor een mix, en ben dat gaan doen. Gelukkig waren meer mensen het daarmee eens.”

Explorista is natuurlijk heel groot en dat doe je al een tijd. Heb je weleens gedacht aan uitbreiden naar iets anders?

“Ik denk altijd na over hoe ik het merk Explorista nog verder kan uitbreiden. Ik heb daar af en toe gesprekken over, maar de juiste kans is nog niet voorbijgekomen. Als ik iets doe, wil ik het ook meteen goed doen, en dat heeft veel focus nodig.”

Even iets heel anders: is er een object waarvan jij niet begrijpt dat er geen technologisch betere versie van is ontwikkeld?

“Ik begrijp niet dat de batterijduur van iPhones zo waanzinnig slecht zijn, haha. Daar mag van mij wel verandering in komen.”

En, wat hoop je dat ooit nog eens uitgevonden wordt, behalve dan superbatterijen?

“Hmm… ik heb geen idee! Noise cancelling headphones die superklein opvouwen zodat ze in een broekzak passen, haha. Nu neem ik ze vaak niet mee omdat ze teveel ruimte innemen als ik alleen met handbagage reis.”

Wat vind jij het onhandigst aan de combinatie reizen en tech?

“Het feit dat tech zoveel ruimte inneemt, zo zwaar is, en alles weer verschillende opladers heeft. En dan heb je maar twee stopcontacten in je kamer, bijvoorbeeld. Soms neem ik een stekkerdoos mee zodat ik meerdere dingen tegelijkertijd kan opladen, maar dat is toch geen oplossing?!”

Welke techgadgets worden vaak genoemd als tip voor op reis, maar vind jij helemaal niet zo handig?

“Drones! Je mag er in de meeste landen helemaal niet zonder toestemming mee vliegen, en ze nemen ook nog eens heel veel ruimte in beslag in je bagage. De beelden zijn trouwens wel heel mooi, maar is er iets irritanter dan op een prachtig onontdekt strandje zitten en dan dat irritante gezoem horen van zo’n drone?”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.