influencer Fien Vermeulen
Fotograaf: Alexia vd Meijden

Influencer Talk: Fien Vermeulen bleef een nacht wakker omdat haar telefoon leeg was

Ze is niet alleen een toffe radiopresentatrice, ze is ook nog eens heel open. Fien Vermeulen deelt in Influencer Talk wat ze vindt van de druk van social media en of ze die zelf ook voelt. En ze legt uit waarom ze een nacht doorhaalde, toen haar telefoon leeg was.

Je bent radiopresentatrice, ben je veel met tech bezig voor je werk?

“Ik check de hele dag door nieuwsapps en toffe sites, luister online podcasts en kijk YouTube-filmpjes voor achtergrond of om op de hoogte te zijn van wat er speelt. Daarnaast ben ik heel actief op social media, zoals Instagram. Maar ook voor de simpele dingen weet ik mijn smartphone te vinden: ik ben zo blij met de agenda en de wekker. Zonder ze zou mijn leven veel chaotischer zijn.”

Ben je zelf tech-minded?

“Ik wilde eigenlijk ‘nee’ antwoorden, maar vanochtend zag ik een filmpje over ouderen en technologie. Over hoe zij minder eenzaamheid ervaren door bijvoorbeeld wel die iPad met Skype te hebben, of een Google Home die een boodschappenlijstje met ze maakt. Toen dacht ik: “Ja, eigenlijk vind ik technologie wel iets heel moois, maatschappelijks en interessants”. Niet alleen gebruik ik graag tech-dingen die het leven makkelijker maken, maar ik realiseer me ook dat tech het leven zoveel leuker kan maken als je het goed inzet.”

Tech maakt het leven zeker leuker! Wat vind jij de leukste ontwikkeling?

“Ik vind het geweldig dat er telkens van die grappige dingen worden uitgevonden, zoals nu laatst weer een maak-je-eigen-softijsjesmachine met cupjes. Ik weet even niet meer wie daar achter zitten, maar zij zijn ook het bedrijf achter de biermachine op basis van cupjes. Dat is toch grappig?”

Tech kan fantastisch zijn, maar je hebt ook vast weleens gehad dat je technologie niet helemaal meewerkte…

“Zo vaak, en dan weet je ook weer hoe ontzettend afhankelijk je er van bent geworden. Zoals toen de oplader van mijn Samsung kapot was, terwijl ik om 01 uur thuis kwam en de volgende dag om 04:45 moest opstaan voor werk. Ik heb geen wekker meer in huis en kon ook niemand wakker bellen (telefoon leeg) of naar de buren lopen. Toen ben ik dus maar opgebleven.”

Welk beroep zou je uitoefenen als technologie helemaal niet zou bestaan?

“Dan zou ik op een ranch werken met paarden. Ik ben altijd een paardenmeisje geweest en vind het buiten zijn zonder technologie ook heerlijk.”

Wat hoop je dat ooit nog eens uitgevonden wordt?

“Dat wanneer je iemand belt, die jou op datzelfde moment ook belt, je telefoon gewoon zelf bedenkt: ha, die willen elkaar spreken. Nu stuurt-ie je naar voicemail, zo’n onzin. Ze kunnen wel een robot een hartoperatie laten doen maar telefoons snappen niet dat je elkaar op die momenten blijkbaar even wil spreken en niet vier keer elkaars voicemail wil bellen?!”

Telefoons kunnen wat jou betreft nog wel kunnen worden doorontwikkeld, wat denk je dan van de trend van opvouwbare telefoons?

“Lekker retro! Mijn eerste mobieltje was er eentje die mijn moeder bij de Albert Heijn had gekocht in een aanbieding. Ook zo’n opvouwbaar ding met een felblauw schermpje. Lekker nostalgisch. Plus, dan kan je scherm tenminste niet meer kapot vallen, ik zie voordelen.”

Je bent heel actief op social media, doe je dat vooral uit jezelf of voel je een bepaalde druk om aanwezig te zijn?

“Om eerlijk te zijn: meer dan me lief is. Ik voel vooral de druk dat het allemaal leuk moet zijn en moet werken. Een soort van leven voor de likes op sommige momenten. Het is toch van de zotte dat je soms bij jezelf denkt als je een foto post die je zelf leuk vindt: waarom vinden anderen dit niet leuk? Daar zou het niet om moeten gaan en dat probeer ik mezelf dan wel te vertellen.

Social media is een middel dat me soms op een dwaalspoor zet. Belangrijk is dat je zelf gelukkig wordt van wat je doet, niet van hoe anderen dat waarderen. Aan de andere kant, ik geniet er intens van dat mensen met je in gesprek gaan op Instagram. Dat maakt het werk zo leuk: radio en media is tegenwoordig zoveel meer dan alleen zenden. Je staat nu 1-op-1 in contact met mensen waar je het voor doet, dat is top.”

Wie zouden onze lezers absoluut moeten volgen op social media?

Ik vind Bram Krikke van SLAM! echt een held op zijn social media. Hij is een beetje de mannelijke Chantal Janzen van de socials. Hilarisch en over de top, maar toch zo normaal. En zelf heb ik glutenallergie en er is een account dat ONWIJS grappige dingen over gluten post. Misschien is het wel leuker voor mensen die geen allergie hebben. @glutenfreestreetgang heet het, neem daar echt even een kijkje!

De foto van Fien is gemaakt door Alexia v.d. Meijden.

Dit interview verscheen in onze reeks Influencer Talk. Volgende keer is de beurt aan Nina Warink.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
samsung sero
Samsung The Sero – tv voor Instagram en TikTok

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten