Cindy van Dyck

Influencer Talk: Cindy van Dyck wil ook wel eens rustig van een vakantie genieten

De Belgische Cindy van Dyck heeft een leven om jaloers op te zijn: ze blogt, ze reist en ze heeft een geweldige fashion sense. In Influencer Talk praten we met haar over hoe tech haar leven beter maakt, maar ook hoezeer ze de social media-druk voelt. “Even een weekje op vakantie en er zijn zo 200 volgers weg.”

Wat doe je met technologie in jouw beroep?

Mijn MacBook, printer en iPhone zijn uiteraard onmisbaar. Ik spendeer er bij elkaar een vijf tot zestal uren op. Voornamelijk WIX (voor mijn blog), Instagram (op de iPhone) en VSCO (fotobewerking) worden het meest gebruikt.

Ben je zelf tech-minded?

Uhm, dit is dubbel. Ik houd ervan om snufjes uit te pluizen, om nieuwe dingen te ontdekken en problemen op te lossen. Maar ik ben een super ongeduldig persoon, dus vaak begin ik eraan, erger ik me vijf keer per uur om uiteindelijk super fier iets af te ronden. Een negatief karaktertrekje misschien? Vroeger was ik er véél meer mee bezig toen social media nog op groeien stond. Toen maakte ik zelf mijn HTML websites en spendeerde ik uren op MSN GROUPS of Blogger.com voor het maken van templates, GIF’s,…

Wow, dat is best techie ja! Wat vind jij de leukste ontwikkeling op het gebied van tech?

Vooral de medische sector verbaast me hierin elke keer opnieuw en ook op vlak van het helpen van het klimaat. Ik vind het persoonlijk geweldig om te zien hoeveel mensen investeren (zowel op mentaal als fysiek vlak) voor verandering en verbetering. Het voorbeeld van de twee meisjes die een bacterie hebben uitgevonden die plastic zou kunnen doen verdwijnen in de zee. Hallo! En wij kiezen presidenten die dit niet kunnen? Soms wou ik zelf dat ik die mogelijkheid had om iets mee te ondersteunen en uit te vinden. Echter ben ik niet zo technisch ingesteld. Maar ik zou wel elk project steunen! Meer van dat dus cause I LOVE IT!

Jij kunt dat natuurlijk beïnvloeden met je online aanwezigheid! Hoe ben je ooit begonnen met je weblog?

Dat was in juni 2009. Ik was actief als model en mocht enkel één foto uitkiezen voor mijn portfolio. Na MSN Groups (we go back in time now) ontdekte ik dankzij Nederlandse meisjes het platform Blogger. Zo ben ik dan alle foto’s van de photoshoots beginnen delen. Zonder tekst eerst. Dan vroegen mensen meer info (locaties, kledij, wie wat,…) en begon ik er verhalen bij te schrijven. Zo kwamen de eerste Nederlandse meisjes lezen, toen Amerika en daarna ook Belgie. Superleuk om nog steeds terug te denken aan de tijd dat ik het deed voor de fun! Sinds twee jaar is het mijn fulltime beroep.

Gaaf dat je er al twee jaar goed van kunt leven. Heb je weleens gedacht aan uitbreiden naar iets anders? Heb je dat toen ook gedaan of toch maar niet?

Oh jawel! Ik heb een brein dat 24/7 werkt. Ik vind de gekste dingen uit en heb misschien wel twintig verschillende projecten in mijn hoofd. Alleen heb ik er jammer genoeg niet voldoende tijd voor om alles uit te werken. Ook vorige week kwam ik weer met een nieuw, realistisch idee, om te doen naast social media. Ik ga proberen er asap (as soon as possible, red.) mee aan de slag te gaan, maar elke dag komen er wel weer nieuwe projecten bij als blogger en zo blijf je bezig. Momenteel heb ik wel mijn social media agency Stroow opnieuw opgestart en dit groeit nu dagelijks verder uit.

Over social media gesproken, hoe ervaar je de aanwezigheid van social media, en misschien de druk ervan als bekend persoon?

De druk is enorm. Vooral die om constant te presteren, nieuwe content (originele!) online te gooien, te blijven inspireren, niets negatiefs te doen, et cetera. Mensen oordelen sinds de social media-wereld nog meer dan in het “echte” leven en die druk is enorm. Je mag geen misstap zetten of het is om zeep.

MobileMobile

Echter probeer ik dat vooral naast me te leggen. Mensen volgen me voor wie ik ben en het verhaal dat ik deel. Maar ben ik eens een week op me-time vakantie, zoals net in Jamaica, dan verlies ik direct 200+ volgers. Ongelofelijk! Ik verdien toch ook lekker even een vakantie om kracht te winnen? Zo sterk is de druk dus ook om telkens online te blijven.

Wat hoop je dat ooit nog eens uitgevonden wordt?

Oh, daar weet ik meteen het antwoord op. Een recorder die je gedachten noteert. Aangezien mijn brein 24/7 werkt, vooral voor het slapen gaan, zou het handig zijn als ik een machine had die het allemaal bijhield. Vaak word ik in de ochtend wakker en ben ik alles vergeten. Grote bummer! Haha! So yes please, I will pay for it!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.