swiftkey

Incognito typen met Swiftkey

‘Vroegah’, genoot ik echt van het typen van mijn sms via de numerieke toetsen. Geen geklooi met een touchscreen waardoor je 20 spelfouten maakt in één zin. Ik mis het fysieke toetsenbord op mijn hippe smartphone dan ook nog steeds. Precies om deze reden wil ik dat zo goed mogelijk benaderen. Gelukkig kan dat met verschillende apps. Maar degene waar ik warm voor loop, is Swiftkey. En zoals het een goede app-producent betaamt, blijven de updates komen. Je kunt nu zelfs incognito typen met Swiftkey.

Even typen hoor

Wie typt er tegenwoordig niet veel op zijn/haar smartphone of tablet? Hele monologen, die soms meer lijken op romans, vloeien met grote regelmaat over mijn scherm heen. En dan heb ik het niet over de talloze uitgebreide verslagen van mijn moeder die op de markt verse groenten heeft gehaald, maar over mijn eigen berichten. Over het algemeen maak ik geen korte zinnen en deel ik in bepaalde gevallen mijn belevenissen, die lang niet altijd spannend zijn, graag in berichten met veel onzinnige details. Over het algemeen type ik dus liever via een (fysiek) toetsenbord op mijn pc. Maar ‘even snel’ reageren via mijn mobiel is vaak toch sneller en efficiënter. Dus na een online zoektocht en uiteindelijk positieve verhalen over de app Swiftkey, gebruik ik deze al een aardige tijd met veel enthousiasme.

Gemak dient de mens

Waarom ben ik, en menigeen met mij, zo dol op Swiftkey? Deze handige toetsenbord-app gebruikt een zogenoemd kunstmatig ‘neutraal netwerk’. Dit betekent niets meer dan dat de app zo goed mogelijk probeert te voorspellen wat jij gaat typen, voor je een woord of zelfs een zin af hebt. Dit gebeurt onder andere doordat de app onthoudt welke woorden en zinnen je veel gebruikt en in welke vorm/volgorde. Precies deze voorspellingen zorgen ervoor dat verscheidene mensen bang zijn voor hun privacy. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de app wachtwoorden en/of pincodes onthoudt, want waar blijft die informatie? Maar sinds kort heeft Swiftkey hiervoor de oplossing: de incognito modus. Je kunt deze handmatig inschakelen wanneer je het toetsenbord aan het gebruiken bent, door op het figuurtje links van de voorspellingen te drukken. Op het moment dat je de incognito modus hebt ingeschakeld, onthoudt de app niets wat je typt. Op deze manier kun je dus met een gerust hart je wachtwoorden en andere woorden die je misschien niet graag tegenkomt onder het typen, invullen met het Swiftkey toetsenbord.

Nog meer?

Maar zoals eerder ook aangegeven is Swiftkey er niet vies van om aan de wensen van gebruikers tegemoet te komen. Zo kun je niet alleen gebruik maken van de incognito modus, maar kan je tegenwoordig ook vijf verschillende talen instellen waarin de app voorspellingen doet, zonder dat je ondertussen hoeft te wisselen van taal. Daarnaast voorspelt Swiftkey ook nog eens welke emoji je zou willen gebruiken, uiteraard noemen ze deze dan Swiftmoji. En last, maar zeker niet least… tromgeroffel … om de Friezen onder ons ook tevreden te stellen, heeft Swiftkey afgelopen zomer het Fries toegevoegd aan de toe te voegen talen. En daar ben ik als (geboren Brabantse en) Friese inwoner natuurlijk heel blij mee!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.