Het festivalseizoen is begonnen. Je ticket is binnen en misschien heb je je outfit al gescoord. Wat neem je eigenlijk nog meer mee? Of het nou om een dagfestival of een meerdaagsfestival gaat, het is altijd handig om je telefoon mee te nemen. Een telefoon met een volle batterij, welteverstaan.

Even bellen, zo gepiept

Niets is zo prettig om goed bereikbaar te zijn voor je vrienden tijdens het festival. Je kunt elkaar immers makkelijk kwijt raken op zo’n groot terrein. Even bellen of een appje sturen en je bent weer samen! Je telefoon heb je daarnaast natuurlijk ook mee om een fotoverslag te maken van je bezoek aan het festival. Die ene mooi insta-foto wil je ook direct kunnen delen en je gebruikelijke selfie mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ongemerkt raakt de batterij van je telefoon leger en leger…

Langer plezier van je telefoon

Een opgeladen telefoon is dus wel zo praktisch. Zeker als je op een meerdaagsfestival ben, wil je niet op dag twee al zonder zitten. Gelukkig spelen festivals daar handig op in door als extra service een oplaadplek voor je telefoon aan te bieden. Bijvoorbeeld Pinkpop, waarbij je een powerbank kunt huren, en ook op Lowlands kun je je telefoon opladen.

Het enige nadeel is dat het opladen van je telefoon op een festival niet gratis is. Meestal kost het een muntje of een paar muntjes per keer als je er gebruik van maakt. Laten dat nou net die muntjes zijn voor een extra drankje of een lekkere hamburger… Het kan ook anders. Hoe? Je kunt besparen op je batterij. Schakel je WiFi en Bluetooth uit, sluit apps die je niet gebruikt en schakel de energiebesparingstand in.

Doe het zelf met een powerbank

Wil je echt zeker zijn van een opgeladen telefoon? Neem je eigen powerbank mee, een externe batterij voor je telefoon. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Een powerbank is compact en neem je zo mee in je tas of in je rugzak. Sommige powerbanks kunnen wel vijf tot zes keer een telefoon volledig opladen! Dat is ook meteen weer handig voor je vrienden, want jij zal vast niet de enige zijn die een opgeladen telefoon wil hebben. Oké, vooruit, maar wel in ruil voor een muntje 😉

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.