how about mom app

How about mom? Dé zwangerschapsapp (en Nederlandstalig)

“Waarom heeft niemand me verteld dat….?” Iedere nieuwe moeder kan een voorbeeld noemen van iets wat ze graag had willen weten over haar kraamtijd of over moeder worden. Over herstellen van een bevalling, haar lichamelijke gezondheid en die enorme achtbaan van emoties. Rondom veel lichamelijke en psychische aspecten van het moederschap heersen nog veel taboes. Daarom lanceert de Nederlandse start-up How about mom deze week de eerste zwangerschapsapp die de (aanstaande) moeder centraal stelt.

Het aanbod van zwangerschapsapps met informatie over de ontwikkeling van de baby is groot. Maar een app helemaal gericht op de zorg voor moeders tijdens en met name na hun zwangerschap, ontbreekt. How about mom’s missie is om alle moeders de beste support te bieden in hun kraamperiode en het eerste jaar als nieuwe moeder. Daarom is de How about mom app te downloaden in de Apple en Google Play stores, en zijn en blijven de belangrijkste onderdelen van de app gratis. De app is ontwikkeld met een uitgebreid team van
zorgprofessionals en experts uit de gezondheidszorg.

“Een onmisbare app voor elke zwangere vrouw en kraamvrouw. Op elk moment van de dag betrouwbare up-to-date informatie en een handige symptomenchecker. Een steun in onzekere, nieuwe en bijzondere tijden, en bovendien is de app gratis”, zegt Koen Deurloo, gynaecoloog in het Diakonessenhuis Utrecht.

“How about mom is de enige app die zich richt op intimiteit na je zwangerschap en seks in het leven als nieuwe ouders. Daar wordt namelijk veel te weinig over gesproken”, aldus Astrid Kremers, seksuologe en relatietherapeute.

Wat biedt de How about mom app?

De How about mom app bestaat uit drie onderdelen: een symptomenchecker, informatie over het eerste jaar als moeder en audio en video cursussen via How about mom Class.

De symptomenchecker geeft antwoord op de veelgestelde vraag ‘Is dit normaal’? De app maakt het eenvoudig om informatie te vinden over kwalen en klachten na de bevalling. Zo krijgen vrouwen advies van het team van medische professionals uit de geboortezorg en experts uit de gezondheidszorg.

Informatie over het eerste jaar als moeder: de How about mom app biedt het meest uitgebreide overzicht van alles waar nieuwe moeders mee te maken krijgen. Van nachtelijk zweten, hormonen en naweeën, tot seks, schoonfamilie en terug naar je werk gaan. Eerlijk, herkenbaar en zonder poespas.

Met een groeiend aanbod van aanvullende audio en video cursussen helpt How about mom nieuwe moeders goed voor zichzelf te zorgen. Of je nu weer wil gaan sporten na de bevalling, bekkenbodemoefeningen wil krijgen of op zoek bent naar ontspanning, meer voldoening tussen de lakens of liefde voor je nieuwe lichaam.

Over How about mom

How about mom is een Nederlandse start-up met internationale groeiplannen. De onderneming is in 2019 opgericht door Frederieke en Anna Jacobs (inderdaad: zussen), ondernemers met een achtergrond in zorg en technologie. “We willen de moeder op nummer één zetten: als zij goed voor zichzelf zorgt, kan ze ook goed voor haar baby zorgen. De How about mom app is de gids in het eerste jaar moederschap.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.