hooikoorts

Hooikoorts apps? Dit kun je ermee!

Pollen die in de lucht zweven, bloeiende bloemen: niet voor iedereen is de lente even leuk. Mooi weer is prima, maar een loopneus en rode ogen toch wat minder. Heb jij last van hooikoorts? Technology has got you covered!

Er zijn veel apps om je te helpen in de strijd tegen hooikoorts. Hooikoortsradar en Pollennieuws (van World of Warmth) bijvoorbeeld, maar ook de Hooikoorts en pollen App (van A. Vogel). In deze apps kun je een kaartje zien van Nederland met daarop informatie over hoe hevig je last zal hebben van hooikoorts in een bepaald gebied.

Een soort buienradar, maar dan met de kans op snottebel. Het is slim om wanneer het code rood is in jouw omgeving bijvoorbeeld een dagje strand te boeken. Lekker werken in een strandtent (als je werkgever dat toelaat) en zorgen voor de heerlijke zeelucht, want dat is vaak wel waardoor je het minst last hebt van hooikoorts: de frisse zeewind.

Hooikoorts-apps

Sommige apps kunnen je ook meldingen geven om je er nog extra op te wijzen dat je moet oppassen op een bepaalde dag, of dat je misschien wat hooikoortsmedicatie kunt innemen om het leed wat te verzachten. Dat is erg handig, want soms sta je er zelf niet bij stil. Immers heb je de hele winter geen problemen gehad, en is het dan wennen dat je niet zo vanzelfsprekend meer de deur uit kunt gaan. Natuurlijk wel als je maar een beetje de ‘sniffels’ hebt bij hooikoorts, maar als je er wat heviger last van hebt niet.

Soms kun je in apps ook bijhouden hoe jij je voelt, zodat je beter kunt leren welke planten er waarschijnlijk boosdoeners zijn in jouw hooikoorts. Immers is de ene patiënt de andere niet: de een heeft veel last van een bepaalde bloem die pas later in de lente bloeit, terwijl een ander al aan het begin van de lente aan de beurt is. Dat kan je bijvoorbeeld helpen om volgend hooikoortsseizoen dus wat later te beginnen met medicatie, omdat het eerder helemaal nog niet nodig blijkt te zijn. 

Verschillende apps

De hooikoorts-apps hebben veel overeenkomsten: ze zijn gratis te gebruiken, bieden een handig kaartje om te zien waar je het haasje bent die dag door te adviseren op het gebied van de bloeikalender gecombineerd met het weerbericht. Hooikoortsradar geeft een voorspelling voor vier dagen en je kunt hierin bijhouden hoe je je voelt. Handig om terug te lezen en je ‘ziekteverloop’ beter te kunnen voorspellen. De Hooikoorts en Pollen-app is ook praktisch, maar tegelijkertijd zwaar gesponsord door het homeopatische merk A. Vogel. Dat merk je: er is een speciaal gedeelte in de app ontwikkeld om jou te vertellen waarom je de hooikoortsmiddelen van A. Vogel moet gebruiken. Echter zijn er ook veel bruikbare tips te vinden in de app (buiten dat product om), waardoor deze app voor sommige mensen toch een meerwaarde heeft.

Hooikoorts is enorm balen (sorry voor de woordgrap), maar met een beetje slimme app maak je die soms toch wat vervelende lente weer een stuk aangenamer voor jezelf en voor je neus.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.