Honor Band 5

Honor Band 5 is heel veel tech voor weinig geld

Als ik op zoek was naar een wearable, dan had ik deze zeker op mijn kerstverlanglijstje gezet: de Honor Band 5. Het is namelijk een heel betaalbare techband, zonder dat je dan te stellen hebt met een lomp design. De slanke Honor Band 5 is er zelfs met een tof oudroze bandje.

Welke wearable je kiest, dat hangt heel erg af van wat je ermee wilt. Als je een echte hardloper of wandelaar bent die elke kilometer vast wil leggen, dan heb je waarschijnlijk meer baat bij een wearable die ook van GPS is voorzien. Wil je echter alleen maar weten hoe je slaapt, wat je hartslag is en hoeveel stappen je dagelijks zet, dan hoef je echt niet een dure smartwatch te kopen. 

Ook Honor Band 5 kan dat allemaal bijhouden, en vertelt je ook nog de tijd en wat mensen je zoal WhatsAppen. Zelfs als je ermee onder de douche stapt. Honor’s wearable kost daarbij geen 100 euro, maar nog geen 30 euro, en dat vind ik een zeer fijne prijs. Het is een aanwinst voor je leven, en dankzij zijn prijs ook wel voor je kerstverlanglijstje. 

Honor Band 5

Honor Band maakt contact met je telefoon via Bluetooth. Je kunt hem zelf laten synchroniseren en binnen een paar seconde zie je dan in de Gezondheids-app van Huawei hoe je ervoor staat. Je kunt ook dagen terugkijken, en zelfs maanden en jaren terugkijken, waardoor je zeker als je hem lang draagt een heel compleet beeld krijgt. Dat kan confronterend zijn: die nachten dat ik 5 of 6 uur slaap, komen vaker voor dan 7 en 8 uur. Bovendien zie je ook hoe onrustig je slaapt, en dat grafiekje gaat soms van de ene naar de andere kant als een soort rollercoaster. 

Kortom, het is een heel leuke wearable, maar je wordt wel keihard met je neus op de feiten gedrukt. Alles voor een gezondere levensstijl natuurlijk. Wat tof is aan Honor Band 5 is dat hij een kleurenschermpje heeft. Je hebt bovendien enorm veel keuze in watchfaces, dus hoe je klokje eruit ziet en wat hij zoal weergeeft. Er zijn echt tientallen watchfaces te kiezen, wat aanzienlijk meer is dan de hoeveelheid watchfaces van menig duurdere smartwatch. De kleuren spatten van het schermpje en omdat je de meest kleurrijke watchfaces kunt kiezen, heb je echt voor elke outfit een geschikt uiterlijk voor je Honor Band.

Horloge versus armband

Je kunt hem bedienen door te swipen, maar er is ook een aanraakknop onderop het scherm. Het scherm is niet zwaar, dus je draagt het bandje echt als een armband en niet als een horloge. Je kunt met zo’n beetje elke polsdikte de band wel dragen, omdat het bandje een hele rij gaatjes heeft van begin tot einde. Bovendien kun je hem lekker lang dragen. Je hoeft hem eens per vier/vijf dagen op te laden, maar verder heb je eigenlijk weinig reden om hem tussentijds af te doen. 

Het is nogal een jubel en juich-verhaal, maar juist door zijn prijs ben ik erg enthousiast over Honor Band 5. Hij werkt goed, hij is snel en hij ziet er mooi uit, waardoor hij best mag worden gezien aan je arm. Natuurlijk zijn er altijd wearables die meer kunnen, maar voor deze prijs vind echt geen beter stukje technologie voor aan je pols.

Honor Band 5
Honor Band 5
Perfect voor een verlanglijstje
Als je een wearable wilt hebben of wilt geven, dan is Honor Band 5 een heel goede optie voor de kerst. Hij kan veel, hij is makkelijk in gebruik en het design is ook nog eens subtiel.
Pluspunten
Minder positief
9.4

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.