In 2017 bestond TechGirl.nl 5 jaar 🎉. Alle reden voor ’n feestje dus en dat vierden we graag met jou!
Dat deden we tijdens het TechGirl event: een event vol smart lifestyle en Girls in Tech.

In 2019 verwachten we weer een nieuw feest te organiseren. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates.

Tijd

11:45 uur

12:15 uur

13:45 uur

15:00 uur

17:00 uur

17:45 uur

Programma-onderdeel

Inloop

Start plenaire sessie

Toost + Lunch & bezoek stands

Workshops + Smart Lifestyle Hub

Award uitreiking + Gouden Goodiebag

Einde

Specificaties

Welkom op het TechGirl Event!

Tech talk & paneldiscussies

Time for food & drinks!

Zie tabblad ‘Workshops’

Wie is dé TechGirl van 2017?

Op nog 5 jaar TechGirl!


DAGVOORZITTER

Als ervaren voorzitter leidt Ilse Harmelink het TechGirl Event. Vriendelijk, maar scherp wanneer dat nodig is: dat zal hard nodig zijn wanneer de panel leden met elkaar in discussie gaan!

INSPIRATIE SESSIE

Julia neemt ons mee op een laagdrempelige en catchy manier in de wereld van quantum technology. We weten het: lastig om je nu al een voorstelling van te maken. Bekijk onderstaande video voor een korte indruk.DISCUSSIE

Daarna volgen er twee paneldiscussies over de gevaren van Internet of Things en of die hype over vrouwen op de tech werkvloer misschien niet wat overdreven is.

Neem je smartphone mee, want jij praat mee vanuit het publiek!

WORKSHOPS

Na de break kun je (maximaal) twee leuke workshops volgen. Let goed op je mailbox, want voorafgaand ontvang je een mail waarop je je wilt inschrijven. Kies uit de volgende workshops:

  • On- en offline balans in jouw leven (1dagoffline.nl)
  • Leren programmeren (Duchess)
  • Denken als een hacker (Achmea)
  • Touch Technology (Bosch)

Liever geen workshop volgen? Bezoek de Smart Lifestyle Hub!

TECH FASHION

Wie dol is op Tech Fashion, kan niet om de naam Marina Toeters heen. Ze adviseert Philips Research bijvoorbeeld en het European Space Agency met betrekking tot product development. Daarnaast doceert en coacht zij en is zij verbonden aan de Utrecht school of Arts, Saxion University en Eindhoven University of Technology. We hebben het geluk dat ze enkele van haar items komt showen en toelichten tijdens de TechGirl van het Jaar uitreiking. Laat je inspireren!

Tijdens het event kan je rondstruinen op de ‘Smart Lifestyle Hub’:

LOWLANDS ACHTER DE SCHERMEN (Virtual Reality)

Ben je diehard Lowlands fan? Of niet per se, maar was je altijd al benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Well… lucky you! Uneto-VNI en OTIB nemen jou mee in de Virtuele Wereld van het festival. Enne… daar zit sowieso een groot voordeel aan vast: geen vieze schoenen xD

3D PANNENKOEKEN PRINTER

Ooit een pannenkoekenprinter in werking gezien? Dit is je kans. We vertellen nog niet waar hij staat: de fun zit ‘m in het opzoeken!

SMART OFFICE

Wij TechGirls zijn maar drukke dames! Zijn we niet bezig met bloggen, ontwerpen, designen of programmeren, dan is het wel ons online sociale leven waar we zoet mee zijn. Love it!

Juist omdat je leven al druk genoeg is, wil jij geen tijd verspillen aan ingewikkelde kantoor-oplossingen. Laat je inspireren door Avanca. Wie weet heb je er wat aan.

CHECK YOUR CV BOOTH

Goed, we weten dat ook een flink aantal dames nog niet helemaal op haar plek zit. Ga je niet met plezier naar je werk? Kijk je op maandag al uit naar het weekend? Of ben je momenteel ‘in between jobs’? Kom dan a.u.b. naar de verschillende carrière stands op het TechGirl Event. Dit is een dikke, vette tip!

Young Capital kijkt graag met je mee naar jou CV om je een zet in de goede richting te geven. Bosch heeft een 1 on 1 Career Counselling Desk ingericht. En ook Achmea is van de partij om met jou naar carrière mogelijkheden te kijken. Dus ben je werkzoekend, of wil je net even wat anders… be there!

PHOTOBOOTH

De hele dag worden er foto’s en video’s gemaakt (die je eventueel zelf ook mag gebruiken). Wil je het wat persoonlijker aanpakken? Kom dan naar de Photobooth waar Nadi Zoetebier prachtige foto’s van jou/jullie maakt.

SMART RELAX HOEK

Wil je even bijkomen van het drukke programma? Kom lekker chillen de Smart Relax Hoek van BCC. Je kunt er ook je smartphone opladen trouwens. Dat zal vast voor íemand uitkomen.

TECH FASHION LAB

We hebben een stand ingericht om jou te inspireren op het gebied van Tech Fashion. Daar bestaan tegenwoordig tig uitingen van; de allerleukste vind je op ons TechGirl Event.

ZELFRIJDENDE AUTO

Wat dacht je van een ritje in een zelfrijdende auto? Het ATeam Eindhoven neemt je graag mee in hun eigen creatie. Geen namaak of simulatie: je gaat écht in een zelfrijdende auto rijden.

MEETUP POINT TECHGIRLS

Last but not least hebben we een Meetup Point ingericht voor alle vrouwen die ooit geïnterviewd werden voor TechGirl van de Maand. Dat is om even te ‘connecten’ en te netwerken. Great minds think alike en we hopen dat de TechGirl vibe zo echt gaat leven.

Sinds 2016 kon je bijna 50 TechGirl interviews lezen op onze website. Interviews met vrouwelijke tech ondernemers, werknemers, studenten of nog weer anders. En ook elke maand kon je stemmen op jouw favoriet.

Heel leuk natuurlijk, maar… omdat we inmiddels een jaar verder zijn, liften we dit succes nog één keer tot the next level. Jij kunt deze hele maand stemmen op dé TechGirl van het Jaar!

Op het event kan je trouwens ook je stem uitbrengen; samen met de stemmen op de website en van de vakjury helpt jouw stem je favoriete TechGirl misschien wel naar de overwinning.


Bekijk de deelnemers Breng een stem uit!

Dit TechGirl Event vindt plaats, dankzij een flink aantal fijne partners. Met trots vermelden wij:

HoofdpartnerPremium partners

Casual partners


Wanneer?

Hoe laat?

Waar?

Tickets?

OV?

Parkeren?

Fotografie?

Zaterdag 4 november 2017

tussen 11:45 – 17:45 uur

Zwolle, hogeschool Windesheim, Gebouw C (Campus 2)

via Eventbrite

Het is 15 minuten lopen vanaf het CS. Er gaat ook geregeld een bus.

Er is ruim parkeergelegenheid. Parkeren kost €2,- per dag.

Het is toegestaan om foto’s en video’s te maken van het Event. Vraag wel altijd expliciet toestemming aan mensen die je duidelijk herkenbaar op de foto wilt zetten.

Door het Event te bezoeken, ga je akkoord met locatie betreding op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor enige vorm van materiële schade of letsel.


Koop kaartje

Een kaartje kostte 24,99 euro. Deze was inclusief eten, drinken én een goodiebag!

Het event voor like-minded women, vrouwen die – net als jij – into tech zijn. Dat was natuurlijk niet alles, er was ook veel te doen.