Hoe overleeft TechGirl de “No cash or pay card Challenge”?

Een dag shoppen in Amsterdam, maar dan wel zónder pinpas of creditcard bij de hand. Lukt dat wel? Farhaana testte het voor je! Een heel vervelend klusje zoals je wel begrijpt 😉

Je smartphone kan meer dan je denkt en wordt alsmaar slimmer. ING speelt hier op in en heeft eind vorig jaar de Mobiel Betalen App uitgebracht. Deze bestaat dus al een tijdje maar is nog onbekend bij het grote publiek. Via deze app kun je afrekenen met je telefoon. Ja, tegenwoordig kun je betalen met je mobieltje. TechGirl.nl houdt wel van tech-gerelateerde uitdagingen en ging een dag op stap in Amsterdam zonder cash of pinpas.

Om te beginnen moet je de Mobiel Bankieren App hebben geïnstalleerd op je mobieltje. Daarna kan de Mobiel Betalen App gedownload en geïnstalleerd worden op je telefoon. Om deze app te gebruiken heb je wel een Android versie nodig van 4.4 of hoger. Bij het installeren van de app stel je een code in, net zoals je pinpas een pincode heeft. Met de app is het ook mogelijk om betalingen onder de €25 te verrichten zonder pincode. Heel handig voor kleine betalingen of als je haast hebt. Alleen bedragen boven de 25,- of als je meer dan 50,- per dag met je telefoon betaalt, wordt er om je code gevraagd. Uiteraard voor je eigen veiligheid.

Challenge accepted: Een dagje shoppen zonder cash of pinpas

Aangekomen op het station in Amsterdam was het tijd voor koffie. Het mobiel betalen werkt eigenlijk net zoals het contactloos betalen met je pinpas, alleen is je mobieltje nu de pinpas. Je drukt op een willekeurige knop op je telefoon zodat je scherm oplicht (bijvoorbeeld de vergrendel/ontgrendel knop) en houd je mobieltje tegen de betaalautomaat aan. Een makkie dus! Het afrekenen van de koffie lukte me dan ook zonder enige problemen.

farhaana_challenge1Maar na een kopje koffie kwam het echte werk, namelijk het shoppen. We begonnen bij Amsterdam Centraal en gingen zo het Damrak af richting de Bijenkorf. Daar spotte ik een leuk zomerjurkje, dat ik niet kon laten liggen. Net als bij de koffiezaak, ging ook hier het mobiel betalen gemakkelijk en snel. Wel moest ik nu mijn pincode invoeren omdat het jurkje duurder was dan E 25,-.

Na de Bijenkorf was het tijd om te lunchen. We zochten een leuk plekje. Helaas had men hier nog niet het contactloze betaalsysteem dus heel even dacht ik dat het experiment zou gaan mislukken. Maar niets was minder waar, want mijn vriendin heeft afgerekend en vervolgens in haar Mobiel Bankieren App een Betaalverzoek voor mij aangemaakt voor de helft van het bedrag. Na het aanmaken kwam er een QR code tevoorschijn die ik met mijn telefoon heb gescand en voilà, het geld was aan haar overgemaakt en de rekening dus alsnog gedeeld. Gelukkig kon ik bij de laatste winkels wel contactloos betalen en heb ik zo alles kunnen betalen zonder cash of pinpas!

Laat je geld maar thuis!

De “No cash or pay card Challenge” was dus een succes! Het scheelt enorm dat je niet in je tas hoeft te graaien naar je portemonnee en zelfs zonder cash of pinpas kunt overleven tegenwoordig. Ook is het zeker handig voor veel vrouwen wanneer je gaat stappen. We kennen het namelijk allemaal wel: te kleine tasjes of jurkjes zonder zakken. Oudere winkels of winkels waar nog wordt verbouwd beschikken niet altijd over een contactloos betaalsysteem, maar het zal niet lang meer duren voordat ook zij up-to-date zijn. Zonder geld op stap gaan is geen probleem, want bij de meeste winkels kun je gerust al betalen met enkel je mobieltje en een rekening delen met een vriendin is met Betaalverzoek ook super makkelijk.

Laat jij je geld en pinpas voortaan ook thuis? Lees hier meer over hoe ook jij kunt starten met de Mobiel Betalen App van ING.

farhaana_challenge

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.