collega's achter pc's

Hoe neem ik mijn collega’s mee in automatisering van taken?

De afgelopen eeuw hebben we vele innovaties gezien. Denk bijvoorbeeld aan de elektrische auto, de computer, het internet en de smartphone. De mens blijkt prima in staat te zijn om zich snel aan te passen aan deze ontwikkelingen. Toch heerst er ook onzekerheid bij alle nieuwe ontwikkelingen, met name als het gaat over automatisering. Wordt ons werk overgenomen door robots? Gaat mijn baan er anders uitzien of hebben we hierdoor straks zelfs helemaal geen werk meer? Wij zien deze risico’s niet. Sterker nog, wij kijken liever naar de talloze kansen die we krijgen door deze ontwikkelingen en de mogelijkheden van automatisering. De vraag is: hoe krijg jij jouw collega’s hierin mee?

Automatisering dankzij procesoptimalisatie

Vaak gebeurt automatisering vanuit noodzaak, zodat we aan de wensen en behoeften van klanten en leveranciers kunnen blijven voldoen. Er is steeds meer behoefte aan snellere levertijden, het moet foutlozer en goedkoper. Daarnaast is het voor bedrijven een uitdaging om goede mensen te kunnen vinden.

Procesautomatisering zorgt er niet voor dat mensen geen baan meer hebben, het zorgt ervoor dat mensen repetitieve taken niet meer hoeven te doen en dat het werk in Nederland blijft. Hierdoor is er meer ruimte voor de uitdagende taken, of voor vernieuwende en uitdagende projecten. Voor veel mensen zijn dat juist de leukste dingen aan hun vak. Juist door engineeringsprocessen te optimaliseren blijft er meer tijd over voor uitdagende projecten.

Automatiseren kun je leren

Het is mogelijk om alle collega’s, zelfs de gewoontedieren binnen het bedrijf, mee te nemen om processen op een andere manier in te richten. Laat mensen bij het automatiseren van je engineering bijvoorbeeld zien hoe je bepaalde dingen sneller kunt doen en welke voordelen dit voor jouw collega’s oplevert. Zo hoeft er geen standaard reperterend en foutgevoelig, werk gedaan te worden en hebben collega’s meer tijd om eindelijk eens met de innovatieve, leuke projecten aan de slag te gaan of hoeven zij minder vaak over te werken. De veranderingen hoeven niet gelijk heel groot te zijn, met kleine stappen kun je al een verschil maken. Op deze manier kan iedereen een steentje bijdragen en worden ze enthousiast om te kijken welke engineeringstaken nog meer geautomatiseerd kunnen worden. Zo krijg je meer commitment binnen de organisatie.

Engineering

De automatisering van engineering kan veel weerstand oproepen, maar er zijn ook heel veel mensen die verandering juist heel leuk en spannend vinden. Kijk bijvoorbeeld naar de geschiedenis: de auto, de computer, het internet en de smartphone hebben we volledig omarmd. We kunnen ons als mensheid heel goed aanpassen. Zeker als dat in ons voordeel is.

MobileMobile

De uitdaging ligt soms wel in de organisatie: is die heel groot, dan is het veranderingsproces vaak ingewikkelder en geïntegreerd binnen andere bedrijfsprocessen. Door de verschillende lagen in de organisatie moeten er meer mensen er iets van vinden.

Hoe breng je die digitale transformatie onder de aandacht bij het management? Dat is afhankelijk van de situatie. De digitale transformatie wordt vaak ook gedreven door de ‘pijn’ die bedrijven voelen. Ze kunnen geen mensen vinden, de kennis verdwijnt en hun concurrentiepositie komt in gevaar. Om dit op te lossen zoeken bedrijven vaak naar automatiseringsmogelijkheden. Wanneer bedrijven de ‘pijn’ voelen, komt het hoog op de agenda van het management te staan.

Hoe je die digitale transformatie op de agenda krijgt? Dat doe je door managers aan te stellen die technisch onderlegd zijn, door opnieuw te kijken naar de rollen in de organisatie en door het personeel te laten zien hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen. Ook de communicatie is essentieel: als iedereen in de organisatie wordt meegenomen en er een gevoel is van transparantie, dan is zo’n transformatie voor veel mensen een stuk minder ‘spannend’.

Heb jij nog een goede aanvulling op bovenstaande? Deel het gerust in de comments!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met EPLAN.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.