gaming room rgb with gaming desk, pc and chair

Hoe een VPN je kan helpen bij het gamen en tv kijken

Je hebt vast wel eens van een VPN gehoord, een manier om te doen alsof je surft vanuit een ander land, waardoor je bijvoorbeeld de content van een streamingdienst in de Verenigde Staten kunt kijken. Maar er zijn meer manieren om een Virtual Private Network voor je te laten werken. Dit is hoe.

VPN

Een VPN laat je je verbinding volledig versleutelen en dat maakt bijvoorbeeld internetbankieren wat veiliger. Een VPN zorgt ervoor dat je veiliger kunt surfen. Waar je normaal als je naar een website gaat onbewust je adres deelt, kun je dat met een VPN voorkomen. We bedoelen dan niet je huisadres, maar je IP-adres. En dat IP-adres zegt veel over je locatie. Wil je dat niet, dan gebruik je een VPN die zorgt dat je een IP-adres van een andere locatie krijgt. Het is bijvoorbeeld aan te raden om dat te doen wanneer je met op een openbare wifi surft: zo houd je hackers makkelijker buiten de deur.

Ook zijn er mensen die bijvoorbeeld graag het Songfestival of F1 kijken met een VPN. Hierbij kun je dan bijvoorbeeld zogenaamd vanuit een ander land kijken. Vroeger -nu heeft Netflix het wat meer dichtgetimmerd- kon je op die manier bijvoorbeeld dingen kijken die op de Amerikaanse Netflix stonden, maar nog niet in Nederland. Het wordt je soms dus wel moeilijk gemaakt om via een VPN content in andere landen te kijken, maar in veel gevallen werkt het gewoon en kun je je even in een ander land wanen.

Gamen met een VPN

Een andere interessante toepassing van VPN is bij gamen. Je denkt er misschien niet snel aan, omdat veel mensen VPN’s associëren met de browser, maar ook als je gamet kan een VPN je locatie wijzigen. Wil je bijvoorbeeld je favoriete online multiplayer-shooter spelen, maar hoeft het van jou allemaal niet zo druk? Dan log je gewoon met je VPN in op bijvoorbeeld een land als Peru, waar mensen op dat moment bijvoorbeeld middenin de nacht zitten en het dan dus wat rustiger is op de servers. Op die manier maak je dan wat meer kans om te winnen. 

Er zijn heel veel verschillende VPN-aanbieders om uit te kiezen en die bieden in de browser vaak extensies aan waarmee je heel makkelijk naast je adresbalk even kunt wisselen tussen landen. Op die manier kun je bijvoorbeeld vanuit het buitenland toch nog Wie is de Mol kijken op de NPO. Een ‘network’ klinkt heel ingewikkeld, maar inmiddels is het allemaal zo toegankelijk gemaakt dat het meer voelt als een soort software die je even inschakelt. En dat kan natuurlijk iedereen. Wel is het aan jou om te bekijken welke VPN-aanbieder je het meest vertrouwt en prettig vindt om mee te werken. 

Kijk online welke worden aangeraden, maar vraag het bijvoorbeeld ook aan vriendinnen. VPN’s zullen geen onderwerp zijn waar je het vaak met ze over hebt, maar uiteindelijk zal je merken dat veel mensen wel een antwoord hebben op de vraag welke VPN-aanbieder ze gebruiken. Ook meteen leuk om te vragen waarvoor ze het gebruiken: altijd leuk om te ontdekken.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.