Hoe bel je vanuit het buitenland naar je vrienden?

Wanneer je vaak in het buitenland bent is het toch fijn wanneer je even snel kunt bellen met het thuisfront. Om te checken hoe het gaat met de kattenoppas, even te bellen met je ouders of gewoon omdat je je vriendinnen anders zo lang moet missen. Alleen… dat wil je natuurlijk wél zo voordelig mogelijk doen, want niemand zit te wachten op een torenhoge telefoonrekening. Hoe kun je zo voordelig mogelijk bellen vanuit het buitenland? TechGirl Sam geeft een paar handige tips.

Oude vertrouwde prepaid kaart

Een van de eerste tips die ik ooit kreeg over bellen vanuit het buitenland kwam van een mede-journalist die ook naar Gamescom in Keulen ging: koop een prepaid simkaart! Voor mij was dat destijds, in de tijd van dure abonnementen, de gouden tip. Al snel stond ik in de Duitse MediaMarkt om even een prepaid kaartje met tegoed van Vodafone te kopen. Ik had destijds overigens wel twee telefoons bij me. Tegenwoordig zijn er heel veel – ook voordelige – smartphones waar je gewoon twee simkaarten in kunt doen.

Babbelen via het internet

Binnen de EU is je internetbundel tegenwoordig bij de meeste providers gewoon geldig. Vaarwel roamingkosten, tot nooit meer ziens! Voorheen had je al wel apps zoals Viper waarmee je via internet kon bellen en iPhone-bezitters konden al via het internet met elkaar FaceTimen (wat was die Steve Jobs toch een man met vooruitziende blik). Tegenwoordig zijn er véél meer apps waarmee je kunt bellen én videobellen via het internet, voor zowel iOS als Android. Een van mijn favoriete apps om dat mee te doen is WhatsApp. De meeste mensen hebben tegenwoordig WhatsApp op hun telefoon staan en het geluid maar ook beeld is echt ruim voldoende. Lekker babbelen, dus!

Als je vrienden weigeren WhatsApp te gebruiken

Je hebt mensen die heel erg letten op hun privacy en angstvallig Facebook, Instagram, Twitter en ook WhatsApp vermijden. Ja echt, ook ik heb een aantal van zulke vrienden (en geef ze ook eens ongelijk). Wil je alleen maar teksten versturen, dan is Telegram een fijne app. Je kunt hier berichten versleutelen en ze ook na een bepaalde tijd automatisch laten verwijderen. Wil je toch echt bellen met de ander? Dan is Signal de encrypted oplossing voor jou.

Tip om werk en privé gescheiden te houden

We moeten tegenwoordig al best veel bereikbaar zijn. Mijn oudste dochter herinnert mij er regelmatig aan dat ik best veel op mijn telefoon zit. Maar ja, veel wordt dan ook besproken via de smartphone en je kan iemand toch niet een dag laten wachten? Om dit een beetje in te perken is het toch handig om werk en privé gescheiden te houden. Dit kan je doen door bijvoorbeeld met collega’s en je baas af te spreken slechts één medium te gebruiken voor je werk, bijvoorbeeld Skype, Discord of een andere communicatieapp. Zo houd je jouw WhatsApp, Facebook Messenger en andere media privé en sta je (zelfs al is het indirect) niet altijd stand-by voor werk. En met die twee apps kan je ook prima telefoongesprekken houden via het internet, dus dat is meteen een fijne win-win!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.