viaBOVAG

Het beste van beide met een hybride fiets

De elektrische fiets is voor de meeste een bekend begrip. Tegenwoordig is naast de elektrische fiets ook de hybride fiets bijna niet meer weg te denken. Toch weet men vaak niet precies wat het is. Bij de hybride fiets komt de term ‘hybride’ voort uit het feit dat de fiets een kruising is tussen twee verschillende soorten fietsen. De meeste hybride fietsen zijn een combinatie tussen een sportieve fiets (mountainbike of racefiets) en een stadsfiets. Ook bij deze fietsen vind je steeds vaker elektrisch varianten. 

Kenmerken van een hybride fiets

Er is veel hybride fietsen om uit te kiezen maar toch hebben de meest gangbare modellen een aantal dingen met elkaar gemeen: 

  • Grote wielen
  • Een recht stuur
  • Lichtgewicht aluminium frame

Verschil tussen een hybride- en een elektrische fiets

Een hybride fiets is dus een kruising tussen een sportieve fiets en een stadsfiets. Daardoor kan deze soort fiets op veel verschillende manieren worden ingezet. Het grootste verschil tussen een standaard hybride- en een elektrische fiets is dat een hybride variant geen motor of accu heeft zoals een elektrische fiets. Je zult dus zelf moeten trappen zonder ondersteuning.

Toch zijn er tegenwoordig steeds meer hybride fietsen te vinden met een elektrische motor. Een elektrische hybride fiets heeft in dat geval vergeleken met een elektrische fiets vaker een lichter frame, een sportieve zit en een groter bereik van de versnellingen. Daardoor kan je op een hybride elektrische fiets doorgaans gemakkelijker fietsen door heuvelachtig terrein en tegen de wind in. 

De derailleurversnellingen van de hybride fiets zorgen voor efficiënte krachtoverbrenging en soepel schakelen. Hierdoor is een elektrische hybride fiets ideaal voor als de beste prestaties verwacht van je elektrische fiets. 

Handige gadgets voor op de fiets

  1. Fietsslot met GPS: Wanneer je een (elektrische) hybride fiets bezit is het vanzelfsprekend dat je hier zuinig op bent aangezien het een kostbaar item is. Sommige ‘high-end’ fietsen hebben een ingebouwd slim fietsslot met gps-systeem. Is dit niet het geval, dan is het absoluut de moeite waard om een soortgelijk systeem op je fiets te monteren. Een goed werkend fietsslot met gps-systeem is al te verkrijgen vanaf 30 euro.
  2. Slimme verlichting: Er is naast de normale fietsverlichting of de wegwerp fietsverlichting ook fietsverlichting verkrijgbaar die je via een USB-kabel kunt opladen. Er bestaat zelf slimme fietsverlichting die je kunt koppelen aan een fietscomputer waardoor de achterlamp en koplamp feller of zwakker gaan schijnen, afhankelijk van
    het omgevingslicht.
  3. Fietscomputer: Als je een fiets voor sportief gebruik hebt gekocht, is het fijn als je een fietscomputer hebt. Een fietscomputer kan namelijk activiteiten analyseren en laat zien hoe ver, hoe snel en hoe lang je hebt gefietst. Fietscomputers zijn zowel met kabel als Bluetooth te verkrijgen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met viaBOVAG.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.