Als je wel eens online aan een prijsvraag meedoet, dan duurt het waarschijnlijk niet lang voor je op Facebook ook steeds meer prijsvragen voorbij ziet komen. Hartstikke leuk natuurlijk, weer een kans om te winnen, maar er zitten ook een heleboel malafide aanbieders bij. Pas goed op voor Facebook nepwinacties! Dankzij Nu.nl zijn er een aantal van dit soort kwaadwillende aanbieders verwijderd.

In de neppost kon je een keukenrenovatie winnen, of een renovatie van je badkamer of tuin. Altijd leuk natuurlijk, en op bijna iedereen van toepassing. Diverse mensen deden dan ook mee en waren blij verrast toen ze lazen dat ze hadden gewonnen. Je hoeft dan alleen nog wat privégegevens achter te laten…

Meer Voor Vrouwen

Het gaat om vier websites: Meer Voor Vrouwen, Werk Voor Thuis, Testers Gezocht en nog een pagina die Testers Gezocht heet. Ze zijn allemaal door Facebook offline gehaald nadat Nu.nl had aangekaart dat mensen achter die website niks goeds in de zin hadden. Deelnemers moesten hun e-mailadressen, woonadressen en andere informatie doorgeven. Vervolgens kregen ze allemaal spam in hun e-mail en niet de renovatie die ze dachten te hebben gewonnen.

Het is goed dat Facebook nepwinacties, van aanbieders die stuk voor stuk tienduizenden vind-ik-leuks hadden, heeft verwijderd. Wat ze namelijk op Facebook deden was nog niet eens het ergste: ze lieten mensen onder een post reageren, en dan werden mensen vervolgens via een privébericht naar een site buiten Facebook gestuurd. Daarna begon het spammen via e-mail, onder andere van VakantieVeilingen.nl, dat zegt niet op de hoogte te zijn dat deze mensen onder valse voorwendselen waren geworven.

Wees kritisch

Goed werk dus van zowel Nu.nl als Facebook. Het is helaas echter het topje van de ijsberg. Probeer bij het meedoen aan prijsvragen altijd kritisch te blijven. Zorg dat je weet dat je op de juiste website bent (dus niet www.191203912lindanieuws.nl maar www.lindanieuws.nl) en pas op met welke informatie je weggeeft. Een prijs winnen is natuurlijk heel erg leuk, maar als je een hoge prijs moet betalen om ook maar kans te maken, dan kun je het maar beter laten.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.